ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ – НАШАТА КАУЗА Е БЪЛГАРИЯ

ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ – НАШАТА КАУЗА Е БЪЛГАРИЯ

Новини 0 мнения 177

„Вече 10 години сме в Европейския съюз, но България е на последно място“. – Елена Йончева – депутат от БСП

 

Над 74 000 души от цялата страна се събраха на 28 юли на историческата поляна под връх Бузлуджа. Националният събор на БСП тази година беше под надслов „За по-добър живот – нашата кауза е България“. Присъстваха гости от Румъния, Сърбия, Черна гора и Словения. За доброто настроение на присъстващите се погрижи лично Горан Брегович и неговия оркестър. Събитието откриха певците Диляна Николова и Владимир Димов.

Лошото време не притесни присъстващите, а лидерът на БСП Корнелия Нинова започна словото си с думите: „Да ни върви по вода! Скъпи българи, днес ни събра не само уважението и почитта към нашите герои от миналото, събра ни и настоящето и мисълта за нашето по-добро бъдеще!“ Според думите и българските социалисти имат една нова визия за развитието на страната ни, а именно: развитие на стратегическите сектори, важни за живота на българите – производство, земеделие, енергетика, здравеопазване, образование и култура; смяна на договорените правила между политическата класа и икономическите интереси за кражби; всички политики да се пречупват през отделните региони; обръщане на демографската катастрофа и външна политика, стъпила на националния интерес.

Според Нинова държавата не трябва да бяга от проблемите на хората, а да търси начини за тяхното решение. Тя каза още, че именно държавата трябва да сложи таван за субсидиите на едно лице в селското стопанство, за да имат възможност и по-малките производители да получават важни за тях субсидии. Според социалистите най-големият бич в момента за хората е бедността. Нужни са както повишения на пенсиите, така и реформи в здравеопазването. Болниците според тях не бива да са търговски дружества, за да не се стига до днешния парадокс със затварянето на болници поради несъстоятелност и излагане на стотици хора в риск , без болнична помощ.

От БСП предлагат семейно подоходно облагане и облекчени условия за млади семейства с деца при закупуване на първо жилище. Това в съседката ни Румъния отдавна е факт. Корнелия Нинова завърши с думите: „Ние трябва да сложим край на прехода. Националната ни енергия трябва да върви по друг път – пътя на развитието на България“.

На събора на социалистите от трибуната с апел към присъстващите се обърна и Елена Йончева – депутат от БСП. Нейният апел бе за свободата на словото и че не бива да се мълчи, а хората да говорят открито за проблемите си, за да има промяна.

Социалистите на 28 юли на Бузлуджа връчиха и награди. За политическа публицистика и журналистика беше награден от БСП журналистът и издателят Христо Георгиев. А наградата „Димитър Благоев“ получиха Мерсия Макдермот и Георги Йорданов.

БСП Троян

Разгледайте и нашата галерия:

БУЗЛУДЖА – МИГОВЕ ЗАД ОБЕКТИВА

Мигове от тазгодишния събор на левицата – Булзуджа 2018

Публикувахте от БСП Троян в Сряда, 1 август 2018 г.

 

А това сме ние – троянци!

 

БСП Троян – на Бузлуджа

БСП Троян – част от събора на левицата.Бузлуджа 2018

Публикувахте от БСП Троян в Сряда, 1 август 2018 г.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top