ДА ЖИВЕЕМ КАТО ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ, А НЕ КАТО ВТОРА РЪКА ЕВРОПЕЙЦИ

ДА ЖИВЕЕМ КАТО ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ, А НЕ КАТО ВТОРА РЪКА ЕВРОПЕЙЦИ

Новини 0 мнения 152

Социалистите от Троян обсъдиха и приеха проекта на БСП „Визия за България“ на свой разширен пленум, който се проведе на 15 декември в Информационно-културния център в града.

В работата на пленума се включиха народният представител от „БСП за България“ д-р Валентина Александрова, председателят на областния съвет на БСП Ловеч М. Казанджиев, кметът на гр. Троян Донка Михайлова, общински съветници от БСП.

Председателят на Общинския съвет на БСП Росен Веселинов заяви, че този проект е изготвен навреме. Той допълни, че България днес има нужда от нова перспектива. „Това означава други политики за здравеопазване, образование, култура, доходи, социална и правова политика. Обществата с огромно неравенство не функционират ефективно. В дългосрочен план техните икономически системи не са нито стабилни, нито устойчиви. Неолибералният модел доведе до изключване ролята на държавата в ключови сектори и мащабни деформации в икономиката, в законодателството и регулациите“ – каза Веселинов.

Във „Визия за България“ се акцентира на едно модерно държавно управление, базирано на дигитализацията. Представя се и един нов път към устойчив икономически растеж. Особено място в нея заема развитието на транспорта, енергетиката, земеделието и туризма. Нова перспектива е очертана за висшите училища в България, както и нова политика за науката. Сигурността и отбраната също са засегнати като важно звено в нашия живот. И не на последно място в документа се посочват пътища за справяне с демографската криза.

М. Казанджиев завърши с думите: „БСП е загрижена за България. Тази „Визия за България“ ще бъде окончателно приета през януари на 49-я Конгрес на партията. Дано и други политически сили да я припознаят, за да живеем като достойни българи, а не като втора ръка европейци. За да я има България на картата и за в бъдеще“.

Христина Петрова

 

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top