Вълнуващо – в Чифлика!

Вълнуващо – в Чифлика!

Новини 0 мнения 123

На 10 юни кметство Чифлик беше домакин на вълнуващо събитие.

Домакини и гости на селото отбелязаха 140 години от избухването на Априлското въстание и 165 години от рождението на Тодор Каблешков.

Дачо Дачев, кметът на Чифлик, посрещна гости – Георги Първанов, бивш Президент на Република България, и кмета на Копривщица Генчо Герданов.

Представители на община Троян бяха кметът Донка Михайлова и заместник-кметът Поля Димова; общинските съветници от БСП Васил Гадевски и Васил Радойчевски; председателят на Троянската общинска организация на Съюза на ветераните Румен Тодоров.

Гостите поднесоха цветя и венци пред мемориала на четиримата предадени край селото участници в Априлското въстание – апостола Тодор Каблешков и Найден Попстоянов (заловени живи) и убитите на място Стефан Почеков и Георги Търнев.

Празнично настроение създадоха Общинският духов оркестър с мажоретки и организаторите от Сдружение „Бъдеще за Чифлик“, облечени в четнически униформи.

От Сдружение „Бъдеще за Чифлик“ бяха подготвили още една изненада – те раздадоха на жителите и гостите на селото 500 кебапчета.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top