Започна обсъждането на кандидат-президентски кандидатури в БСП Троян

Започна обсъждането на кандидат-президентски кандидатури в БСП Троян

Новини 0 мнения 87

Във всички партийни организации на БСП в община Троян започна обсъждането на най-подходящите според членовете на партията кандидатури за бъдещ президент и вицепрезидент.

На някои от тези събрания присъства председателят на ОбС на БСП Троян Росен Веселинов, както и общински съветници. Те изслушаха присъстващите и заявиха, че БСП си остава най-демократичната партия по отношение на избора на президенти и депутати. Мнението на всяка партийна организация се взема под внимание и изборът е отдолу нагоре, а не както в други партии се случва лидерът й да спуска хората в листите. Заявка за продължаване на тази политика от новото ръководство на партията беше проведеното допитване до всички членове на БСП от 27 юни до 3 юли.

Две идеи гравитираха в повечето организации. Едната беше за президент да бъде издигната непартийна кандидатура, която партията да подкрепи. Според привържениците на тази идея на сегашния етап на несигурност в политиката би трябвало да се подкрепи непартиен кандидат, който е далеч от политиката, но който е стойностен човек. Той би трябвало да е известен и да е направил кариера в своята област.

Другата идея беше свързана с издигането на строго партийна кандидатура. Доста членове изразиха мнение, че кандидатите трябва да са били на високи държавни постове или депутати. Те допълниха още, че БСП е партията, която разполага с най-стойностни кадри във всички области и това не трябва да се забравя.

Много бяха имената, които партийните членове предложиха. Например: председателя на БСП17 и др.

Всички партийни членове подкрепиха становището, че на обединението на десните партии трябва да противостои широк ляв блок на президентските избори, а също така и за бъдещите парламентарни избори.

На предстоящия разширен партиен пленум на 23 юли общинската организация на БСП Троян ще излезе с окончателно становище кои личности ще бъдат предложени от нея за президент и вицепрезидент.

Христина Петрова

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top