ОБЩИНАТА ПОДКРЕПЯ СВОИТЕ ТАЛАНТИ

ОБЩИНАТА ПОДКРЕПЯ СВОИТЕ ТАЛАНТИ

Новини 0 мнения 421

Стана чудесна традиция в навечерието на новата година община Троян да награждава младите таланти – децата, които са се представили успешно на международни, национални и регионални кръгове на състезания и конкурси.

Експертната комисия разглежда постъпилите искания и е одобрила паричните поощрения на обща стойност от 6900 лв. за 77 ученици.

Днес в Информационно-културния център се връчиха самите награди за индивидуално и отборно представяне: за 3 изяви в областта на изкуствата; 16 – в областта на науката; 58 – за отлични спортни изяви.

През 2017 година, чрез община Троян се изплащат две и са заявени още две национални стипендии по Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби от Министерството на младежта и спорта.

Наградите бяха връчени от кмета на общината Донка Михайлова; председателя на Общинския съвет Николай Тодоров; председателя на постоянната комисия „Образование, спорт, култура и граждански организации“ Розалина Русенова; заместник-председателя на същата комисия Иванка Цекова.

Г-жа Михайлова благодари на изявените ученици: „С това награждаване ние празнуваме вашата отдаденост, вашия талант, вашата воля да се борите, защитавайки името на Троян. Никой от нас не знае как ще се развие вашата житейска съдба – дали ще посветите усилията и професията си на заниманието, което днес ви прави сред най-добрите. Но повярвайте ми – каквото и да правите, където и да бъдете, вашите усилия, отдаденост и воля за победа са качества, които ще ви бъдат полезни в целия живот. Искам да ви поздравя за успехите, които сте постигнали и да ви пожелая да продължите да мечтаете – за високи цели, за невъзможни неща, защото само тези, които имат големи мечти постигат високи цели“.

Честито на младите таланти на Троян!

Награждаването на младите таланти на Троян се осъществява за дванадесета поредна година и е израз на цялостната политика на общината в областта на образованието.

Снимки: Руслана Попсавова

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top