„Искаме все пак да усещаш, че държавата стои до теб…“

„Искаме все пак да усещаш, че държавата стои до теб…“

Новини 0 мнения 76

Народни представители от парламентарната група „БСП за България“ се срещнаха с близки на загиналите в Ирак български военни.

Корнелия Нинова, председател на НС на БСП и на парламентарната група „БСП за България“, написа в личната си страница във facebook:

„С колегите от парламентарната група се срещнахме с родители, съпруги и деца на български войници, загинали в Ирак… И нека в тези хубави семейни празници бъдем до тях в мъката им. Ще преиздадем книгата “Обречени на дълга”, ще направим документален филм за тях, ще съдействаме за издигане на паметна плоча. Не сте сами“.

Според Нинова „…Има нужда от една поправка в Кодекса за социално осигуряване, която да даде възможност на родителите на загинали в мисии – да получават едно социално допълнение, каквото получават родителите на загиналите при изпълнение на наборна служба. Ще внесем такова предложение в Народното събрание, в първите дни на януари. Ще направим и една паметна плоча с имената им. Всичко това подчиняваме на едно човешко уважение към загиналите и към техните близки, които се чувстват забравени“.

А г-жа Иванка Петрова, майка на загиналия Антон Петров допълни: „Искаме все пак да усещаш, че държавата стои до теб, че не са забравени“.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top