БСП Троян – най-работещата партийна организация в Ловешка област

БСП Троян – най-работещата партийна организация в Ловешка област

Новини 0 мнения 261

„Най-здравата и най-работещата партийна организация на територията на Ловешка област от БСП е Троянската партийна организация, с председател Росен Веселинов“. Това заяви председателят на Областния съвет на БСП Ловеч Минчо Казанджиев. Той беше гост на разширения пленум на Троянската партийна организация.

На пленума бяха дискутирани бъдещите политики на БСП. Очертани бяха основните позиции на партията по отношение на защитата на обикновените граждани и на бизнеса. На проведения пленум на Троянската партийна организация от БСП кметът на Троян Донка Михайлова направи своя отчет за изминалата 2017 г. И за първи път тя запозна гражданите с бюджета на общината за 2018 г. На 8 февруари 2018 г. Общинският съвет в Троян единодушно го прие с 28 гласа „ЗА“ и един въздържал се. По думите на кмета Михайлова това е един смел бюджет, ориентиран най-вече към инвестиционна политика, което от своя страна води към отваряне на нови работни места, подобряване на жизнената среда на гражданите, възможности за ползване на нови социални услуги и добре работещи културни институции. „Ще обновим всички културни институции за 150 годишнината от създаването на град Троян“ – съобщи Михайлова. Тя допълни, че Община Троян е спечелила финансиране по 11 проекта за 11 милиона лева. Пет публични сгради ще бъдат реновирани – сградата на общината, Читалище „Наука – 1870“, сградите на БКС и Местни приходи. 432 проекти има за саниране на жилищни сгради.

За 2018 г. в читалището ще има и нов киносалон, който досега липсваше на троянци. Музеят на занаятите в центъра на града ще посреща своите посетители с обновени зали. Серяковата къща също ще бъде реконструирана. Малкият пазар до края на 2018 г. ще бъде изцяло променен – с нови павилиони и зелен пояс. Паркингът зад него ще бъде разширен. Предстои реконструкция на кръстовище – ул. „Васил Левски“, ул. „М. Радковски“ (АИР), която ще е на стойност 700 хиляди лева. Ще бъде подобрена и подземната структура на Сврачи дол, тъй като там се очакват нови инвеститори. Община Троян ще закупи и нова техника за снегопочистване. Над половин милион са заделени в новия бюджет за 2018г. за изкърпване и преасфалтиране на улици в града. През 2018г.в град Троян до ЦДГ „Осми март“ врати ще отвори и дневен център за деца с увреждания. Ще бъде изградена и компостираща инсталация за битови отпадъци на стойност 6 милиона и 200 хиляди лева.

Председателят на Общинската партийна организация на БСП и общински съветник Росен Веселинов похвали кмета Михайлова за нейната всеотдайна работа: „Госпожа Михайлова е много добър управленец. Постигнатото от нея и общинската администрация е много през последните години. Колко общини могат да се похвалят, че за последните пет години бюджетът им е нараснал с 35%, а разходите с 25%, както е в Троян. Неслучайно Община Троян е получила етикет за иновации и добро управление“. Веселинов пожела на Михайлова общината да отбележи достойно 150 годишнината на нашия град.

Росен Веселинов благодари и на народния представител от БСП д-р Валентина Александрова за добрата ѝ работа в парламента и за това, че всеки месец тя има приемна в клуба на БСП и помага на гражданите на град Троян.

Веселинов още веднъж подчерта важната роля на БСП като опозиция на управляващите и своята вяра, че БСП ще има все повече съмишленици и симпатизанти сред жителите на община Троян.

Христина Петрова

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top