Разширен пленум на БСП Троян

Разширен пленум на БСП Троян

Новини 0 мнения 242

„Демографската криза в България вече придобива особено големи размери. Всяка година населението на страната ни намалява с около 40 000 души. Обезлюдяването е повсеместно. Раждаемостта през последните години прогресивно спада. Страната ни ще е принудена да направи ново регионално деление в близко бъдеще“. Това заяви Крум Зарков – депутат от БСП и заместник-председател на парламентарната група на БСП. Той беше гост на разширения пленум на БСП в Троян днес. Зарков каза още, че от една страна липсата на инвестиции води до обезлюдяването на цели региони, а от друга – при появата на такива липсва необходимата работна ръка.

Според него проблемите в страната ни са многобройни. Основният обаче е нарастващото социално разделение и увеличаване на броя на живеещите под прага на бедността. Липсата на адекватно актуализиране на пенсиите според думите му води до усещането за несправедливост от страна на възрастните хора, работили по 40 години. Депутатът от БСП Крум Зарков каза още, че 30 са общо законопроектите, които БСП е внесла в настоящия парламент , но те са били отхвърлени. Един от тях е бил за оздравяване на общинските и областните болници. Предложението на БСП е било болниците да престанат да функционират като търговски дружества. Също така да не се дават пари от държавата за частните болници. „ Огромни са проблемите и в Ловешката болница .“- допълни Минчо Казанджиев –председател на Областния съвет на БСП за Област Ловеч – гост на пленума в Троян.

На него присъстваха и д-р Валентина Александрова- народен представител от БСП, както и кметът на Троян Донка Михайлова. Получи се интересна дискусия по актуални проблеми в страната. Направени бяха и предложения към депутатите от БСП. Те приеха препоръките и споделиха, че подобни форуми са ценни именно с обмяната на идеи и визии за бъдещата работа на БСП.

Кметът Михайлова запозна делегатите на пленума с предстоящото честване на 150 години от създаването на град Троян. „ Това събитие е чудесен повод да се върнем към традициите, да се вгледаме в настоящето и да отправим поглед към бъдещето.“- каза тя и допълни , че честването ще бъде отбелязано чрез три групи дейности. Тържествено ще бъдат открити 14 реновирани обекти през тази година. Ще има голяма рекламна кампания за нашия град под мотото „ 150 причини да посетиш Троян“. И разбира се множество събития , а на празника на Троян- 14 октомври ще присъства и президентът Румен Радев.

Председателят на общинския съвет на БСП Росен Веселинов съобщи, че в Троян партийната организация наброява 418 души. Всички те активно се включват в мероприятията, организирани от БСП или БАС. На пленума стана ясно, че двете организации имат добро партньорство . Накрая председателят на областния съвет на БСП Минчо Казанджиев даде много висока оценка за работата на общинската организация на партията в Троян.

А Румен Тодоров връчи на гостите юбилеен сборник на съюза на ветераните от войните.

Христина Петрова

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top