БСП ТРОЯН ИЗБРА СВОИТЕ КАНДИДАТИ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ

БСП ТРОЯН ИЗБРА СВОИТЕ КАНДИДАТИ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ

Новини 0 мнения 617

Кметът Донка Михайлова даде отвод на издигнатата ѝ кандидатура за евродепутат

 21 кандидати за евродепутати от листата на БСП бяха предложени на Конференцията на БСП Троян на 9 март. Трима от тях си дадоха отвод. Това бяха депутатът от БСП Милко Недялков, председателят на Областния съвет на БСП Минчо Казанджиев и кметът на гр. Троян Донка Михайлова. Донка Михайлова заяви: „Най- голяма удовлетвореност ми носи местното самоуправление“.

 На Конференцията на БСП в града ни предложенията за евродепутати бяха гласувани заедно, без да бъдат подреждани. Сред тях са имената на Елена Йончева, Петър Корумбашев, Деница Златева, Румен Гечев, Сергей Станишев, Крум Зарков, Янаки Стоилов и др. Предложенията бяха отнесени към Областния съвет, а той от своя страна ще ги отнесе до Националния съвет на БСП. На 6 април листата с кандидатите за евродепутати ще бъде окончателно готова.

 Този форум на БСП отчете важността на европейските избори и като индикатор за предстоящите местни избори през есента. Председателят на Общинския съвет на БСП Росен Веселинов заяви, че така нареченият 30-годишен демократичен преход на България вече е изчерпан. Налице според него са икономически застой, слаби темпове на икономически растеж, увеличаване на бедността и социалното неравенство. Той каза: „Това повече не трябва да се допуска и затова „Визия за България“ очерта нов модел, който да доведе до икономически и социален просперитет на българското общество. „Визията“ представя реални мерки за справяне с демографската криза, ниската раждаемост и миграцията. В нея се обръща внимание на увеличаване на доходите, икономическия растеж и др.

Според Веселинов бъдещите евродепутати от БСП трябва да отстояват принципа за единна Европа. Съюз с равни възможности, права и задължения, а не на двоен стандарт. Той заяви: „Истинската проевропейска идея е благоденствие на страните в съюза и ние от БСП ще се борим за това. Искрено се надяваме да победим на тези избори“.

 Христина Петрова

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top