За справедливост!

За справедливост!

Новини 0 мнения 381

Традиционна беше първомайската среща на троянци пред Паметника на манифестантите.

И тази година членове на БСП и симпатизанти на лявата идея се събраха, за да отбележат Деня на труда и международната работническа солидарност. И тази година поднесохме цветя пред паметника на първите, издигнали глас за справедливост и достоен живот.

Тази година обаче в Троян, както и в цялата страна, поставихме и началото на предизборната кампания на Коалиция „БСП за България“ за предстоящите избори за Европейски парламент.

Справедливост – това не е лозунг, а желание, искане за промяна в политиката, в обществото, в нашия собствен живот. Това именно заяви в приветствието си и председателят на общинската организация на БСП Росен Веселинов:

Росен Веселинов: „На Българий ѝ трябва незабавна промяна!“

„След броени дни ще застанем пред урните с нагласата за Справедливост. Справедливост – това е мотото на кампанията, под която ще преминат европейските избори и единствената политическа сила, която може да гарантира тази справедливост и да върне доверието в хората, е „БСП за България“. И затова се надявам на 26 май да докажем, че на България ѝ трябва незабавна промяна. Именно Българската социалистическа партия има волята, капацитета и експертите, за да направи страната ни по-добро място и кътче за живеене на нас и нашите близки, на нашите семейства.

Да не забравяме, че изборите са главният сигнал дали сме доволни от всичко онова, което се случва в управлението на страната. Ако сме доволни – кандидати бол в бюлетината. Ако ли не сме, ако мислим, че управлението е следствие от подмяна на народния вот, алтернативата е само една – номер 18!

Нека кажем „не“ на купения вот, който изяжда демокрацията. Нека кажем „край!“ на този, който с пари се опитва да купи съдбата на българина. Несправедливо е по тоя начин да се решава съдбата на България!“

В празника участваха заедно както ветераните – пазители на традицията, така и съвсем младите – тези, които ще съградят България такава, каквато заслужават.

Седмокласничката Доброслава Стефанова прочете свое стихотворение, посветено на Първи май, а най-младият член на БСП Троян Христо Костов получи партийния си билет.

Трудно бихме нарекли гости хората, които винаги са били част от живота на Троян, споделяли са нашите тревоги и радости, мислили са за неговото бъдеще.

С нас беше д-р Валя Александрова. Да, тя е народен представител от 11 Ловешки избирателен район, но за нас, троянци, д-р Александрова е нашият депутат, нашият глас в Парламента.

Гост ни беше и председателят на Областния съвет на БСП Ловеч – троянецът Минчо Казанджиев, както и Евгени Узунов, член на Националния съвет на БСП.

Домакини и гости
Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top