Кметът Донка Михайлова за измишльотините в Чифлик

Кметът Донка Михайлова за измишльотините в Чифлик

Новини 0 мнения 119

Почти всички троянски медии реагираха с възмущение на поредния цирк, свързан с така наречения „проблем с водата в Чифлик“. Отдавна сме наясно и с причините, от които той се появи буквално от нищото. Наясно сме и с „мистичната връзка“ между „страданията“ на един-двама хотелиери и поредните избори в България.

Сега обаче историята застана между уродливото и нелепото, между трагичното и гротескното. Намесиха се комиксови истории за отвличане, за натиск върху журналист, полиция и… Май краят му се не вижда.

На безумните изстъпления, главно във виртуалното пространство, кметът Михайлова отговаря с изявление, с което, надяваме се, спекулациите и злоумишлените фантазии, ако не спрат, поне ще влязат в някакви по-малко нелепи измерения.

Позиция на кмета на община Троян Донка Михайлова за „скандала“ с водата в Чифлик

В последните няколко дни Чифлик отново беше в центъра на медийното пространство. Казаха се много неистини, изрекоха се много лъжи. Главно към мен. Но косвено и към Чифлик, което е по-важно. Никога не си позволих да кажа лоша дума за хотел в курорта, защото считам, че моя отговорност е да браня имиджа на всички инвеститори, въпреки гнусните лъжи и алогичното поведение на собствениците на два от хотелите там. Много хора ме критикуват, че не реагирам, че позволявам на непочтени хора да се упражняват върху личното ми достойнство. Ще продължа да го правя, защото мисля, че да си кмет означава да поставяш интересите на общността над личното си его. В тази връзка ще коментирам само два въпроса, които считам, че са важни за жителите на общината:

ПЪРВО: Насажда се усещането, че някой има интерес от съсипването на курорта, вероятно за да постигне ниска цена на базите там. Как иначе можем да си обясним поведението на два от хотелите, представящи се за сдружение, които полагат последователни усилия за компроментиране на имиджа на курорта? Няма логика в това тези хотели да обясняват на клиентите си публично, че работят без питейна вода в противоречие с условията, при които са били въведени в експлоатация много преди аз да стана кмет. А как всъщност работят двата хотела повече от година без питейна вода? Институциите, които са призвани да контролират това, не дават отговор на въпроса. Кой затвори хотел „Веника Палас“, приютил хора останали без покрив при пожара на „Балкан“? Как така за 24 часа оплакване на клиенти, излъчено по телевизията, предизвика буря в Парламента, реакция на Министър и затваряне на хотела? Кога това се е случвало в България?

ВТОРО: Става дума за типична проява на черен политически ПР от най-лоша проба. Няма да коментирам смешни сценарии за заплашвани и отвлечени „журналисти“, но ще поставя въпроси. Ако тази кампания не е политическа и предизборна поръчка защо никой не потърси позиция на собственика на ВиК дружеството – Общинския съвет и на Общинското ВиК дружество? Как така в кампанията се оказват народни представители, държавни служители, призвани да работят за авторитета на областта, ПР на кмет от съседен град? Троянци наблюдаваха подобен сценарий в предните местни избори. Резултатът от тази кампания също видяха всички.

Темите, които поставям не са приятни. Но е нужно да противостоим на злонамереността и желанието за бързи и лесни печалби и политически победи на територията на Общината. За да не губим посоката и да не позволяваме на шепа безотговорни хора да съсипват без капка свян и достойнство създаденото с много усилия от съгражданите ни. Защото предстоящите избори ще отминат, печалбарите ще се снишат. Но Троян и Чифлик остават и ние ще продължим да живеем в тях.                                                                                                               Донка Михайлова

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top