Нова здравно-социална услуга в община Троян

Нова здравно-социална услуга в община Троян

Новини 0 мнения 91

Днес по време на традиционната месечна пресконференция, кметът на община Троян Донка Михайлова, че наш троянски проект е одобрен и получава финансиране за осигуряване на здравно-социални услуги по домовете. Подкрепата е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“), а отпуснатата сума – 278 499,36 лв.

Услугата ще се  осигурява от звеното на Домашен социален патронаж и ще обхваща  104 лица с увреждания и възрастни хора над 65 години, изпаднали в невъзможност да се самообслужват. За тях ще се грижат лекар, медицински сестри, социални работници, домашни помощници.  Услугите ще се изпълняват до 2 часа на ден.

Кметът Михайлова подчерта, че патронажната грижа е търсена от населението услуга, която  ще подобри качеството на живот на жителите на града и селата в община Троян.

Договорът на община Троян е сред първите 15 договора, които подписа заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Зорница Русинова.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top