На  чукан боб с коприва в Черни Осъм

На чукан боб с коприва в Черни Осъм

Новини 0 мнения 400
Как се готви за толкова гости!

За втори път село Черни Осъм отвори гостоприемно врати за своите гости, за напусналите селото негови рожби, за приятели от общината, за съмишленици и любители на българския фолклор и вкусната манджичка.

Кулинарно-фолклорният празник „Чукан боб с коприва и хоро се извива“ се организира от НЧ „Знание – 1906“ Черни Осъм и кметство Черни Осъм. Още през април домакините поканиха за участие клубове, формации, ансамбли и състави, изучаващи българския фолклор. Представянето нямаше състезателен характер, а всички участници получиха паметни сувенири.

Празникът бе открит вчера,  22 юни (събота), в 10:00 часа с  дефиле на фолклорните състави, клубове и групи от училището до площада на селото и продължи с пъстрата палитра на българския фолклор.

Мажоретките – част от всеки троянски празник!
Донка Михайлова приветства гостите на празника

Гости бяха общинското ръководство на общината: кметът  Донка Михайлова, заместник-кметът Розалина Русинова, общинските съветници от БСП Камен Спасовски, Владислав Кардашимов и Васил Радойчевски.

Приветствия към домакини и участници поднесоха  Албена Донева (секретар на НЧ „Знание – 1906“ – Черни Осъм), Кирил Захариев (кмет на Черни Осъм), както и кметът на общината Донка Михайлова.

Всички бяха гостени с много вкусна  бобена чорба с коприва и сланинка. Който не е успял да дойде днес, да заповяда догодина!

За повече информация вижте клипчето със снимки на Васил Радойчевски:

https://www.facebook.com/BSP.Troyan/videos/2062401054068068/

Изпълнители и зрители се смесиха в завладяващия презник:

Общинските съветници от БСП и ръководството на общината успяха да проведат и много „делови“ разговори. Въпреки празничното настроение, хората споделиха проблеми, потърсиха подкрепа.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top