VIII изложба в галерия „Дворът“, с. Врабево

VIII изложба в галерия „Дворът“, с. Врабево

Новини 0 мнения 735

Отново Врабево се превърна в културен център от национално значение. В галерията „Дворът“ за три дни се събраха творци от цялата страна – събраха се като съмишленици и приятели.

Припомняме, че „галерията“ са селските дворове и плевните на няколко български интелектуалци, решили да подкрепят българското изкуство, като му дадат форум за изява и място за неформални срещи. Проф. Аксиния Джурова, проф. Вл. Игнатовски, Херофуми Аджичи и Зорница Китинска са домакините и вдъхновителите на събитието.

Изложбата продължи 3 дни, от 21 до 23 юни, като дори бе намерено местенце за най-малките – децата се включиха с удоволствие в ателието по керамика, а грамотите за участие ще им напомнят дълго за тоя паметен ден.

Кулминацията на творческата среща беше на 22 юни, когато грамоти получиха всички участници в осемте досегашни издания на форума. Част от празника бяха кметът на община Троян Донка Михайлова, кметът на Врабево Иван Карагьозов, общинските съветници от БСП Васил Радойчевски, Марин Минков и Петко Петков

Всички – организатори, творци, гости, случайни посетители – почувстваха неповторимата атмосфера, пропита от духовност и човешка топлина.

Вълнуващи, незабравими дни! Неслучайно проф. Аксиния Джурова е потърсила спокойствието и красотата на Врабево. Нейният баща, армейски генерал Добри Джуров е роден във Врабево и никога не е прекъсвал връзките с родното си село.

Какво показаха художниците можете да видите в този кратък видеоматериал!

https://www.facebook.com/BSP.Troyan/videos/340436096632046/

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top