Троянски учители на посещение във Великотърновския университет

Троянски учители на посещение във Великотърновския университет

Новини 0 мнения 164

35 учители от СУ „Васил Левски“ – Троян посетиха ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Там те се срещнаха с преподаватели и със служители от Бюрото за кандидатстудентска информация, като обсъдиха възможностите за бъдещо сътрудничество между двете образователни институции.

Проф. д-р Андрей Андреев, директор на Бюрото за кандидатстудентска информация и реклама, разказа за многообразието на специалности, които наистина разкриват широки възможности за бъдеща реализация на пазара на труда.

Деканът на Филологическия факултет проф. д-р Ценка Иванова разказа за новите модерни методи на преподаване, както и за сключените договори с големи международни компании. Именно широките научни контакти на академичната общност дават възможност за стаж и работа по време на самото следване.

След края на срещата учителите разгледаха сградата на Ректората и библиотеката на Великотърновския университет.

Връзките на ВТУ с троянското училище са традиционни – миналата година група от студенти и докторанти, водени от проф. Анастасия Петрова, гостуваха в Троян, а наши зрелостници вече втора година посещават университета в старопрестолния град и разговарят със свои (може би) бъдещи колеги.

Посещението във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ е част от годишния квалификационен семинар на учителите от СУ „Васил Левски“, Троян.

За подготовка на материала е ползвана официалната страница на Университета:

https://www.facebook.com/univt/

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top