Община Троян споделя своя опит с международна делегация

Община Троян споделя своя опит с международна делегация

Новини 0 мнения 47

В изпълнение на проект, финансиран по програмата за междурегионално сътрудничество УРБАКТ III, наши гости бяха представители на Румъния, Гърция, Италия, Франция, Белгия и Португалия пристигна в Троян. Експертите от 6-те държави дойдоха, за да видят на място добрите практики на нашата община в храненето на децата.

Делегацията веднага започна деловата си работа, като посети Детска млечна кухня – мястото, където се приготвя храната за най-малките.  Кухнята направи огромно впечатление на гостите и те започнаха със въпросите буквално от прага на кметския кабинет. В оживената първа среща с г-жа Михайлова бяха поставени безброй въпроси,  свързани с организацията на хранене, менажиране на услугите и зараждането на идеята за приготвяне на храната за децата на едно място.  Особено оживено се обсъждаше  високият процент (над 50%!!) от разходите, които Общината влага в храненето на децата в млечната кухня, яслите, детските градини и училищните столове.  

Партньорите на Община Троян бяха впечатлени от новаторската идея на общинското ръководство  – собствена овощна градина и оранжерия за отглеждане на зеленчуци. Сред следващите  дейности бяха посещенията на ДГ „Буковец“,  на овощната градина на общината,  както и различни семинари и дискусии. 

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top