СЪРЦАТА НИ БИЯТ ЗАЕДНО С ВАШИТЕ

СЪРЦАТА НИ БИЯТ ЗАЕДНО С ВАШИТЕ

Новини 0 мнения 158

„Сърцата ни бият заедно с вашите. Горд съм, че сме част от голямото социалистическо семейство“.

Това заяви социалистът от Габрово Николай Григоров на легендарния връх Бузлуджа на 27 юли 2019. На тази дата БСП чества 128 години от създаването си. Над 40 000 социалисти и симпатизанти на партията се събраха и тази година на поляната под легендарния връх с развети български знамена и надежда за промяна.

От трибуната се изказаха мнения, пропити с болката на хиляди българи, живеещи под прага на бедността. Но от всички изказвания струеше и оптимизмът, че в предстоящите местни избори през есента българите ще гласуват за издигнатите кандидати от БСП. Защото всички хора жадуват за промяна, за по-добри доходи и достойни пенсии, за по-добро и достъпно здравеопазване и образование .

От троянската организация на БСП присъстваха над 100 души. Между тях бяха народният представител д-р Валентина Александрова, председателят на общинската организация на БСП Росен Веселинов, общински съветници, заместник-кметът на общината Ангел Ангелов.

А кметът на Троян Донка Михайлова беше на трибуната. Приповдигнат беше духът на всички присъстващи. Под звуците на химна на България, с развети знамена присъстващите скандираха: „БСП“ и „България“.

В словото си председателят на партията Корнелия Нинова опроверга мненията на опозицията, че има разделение в БСП:

„Разделени ли сме, че ще преизчислим пенсиите? Разделени ли сме, че ще облекчим финансово младите семейства? Разделени ли сме, че сме против Истанбулската конвенция?“-

каза тя и допълни, че партията – това не са избраните лидери по места, а всички редови членове и симпатизанти. Тя подчерта, че две думи ни събират, а те са: „справедливост“ и „свобода“. Тя говори и за това, че народ не може да се управлява чрез всяване на страх, нито пък нация да се управлява чрез апатия. Тя заяви, че нашите кандидати за кметове, ако бъдат избрани, ще работят за това – да се връщат част от местните данъци в общините, комуналните услуги да се извършват от общински фирми. Там, където има кметове от БСП, общинските болници ще бъдат запазени. Корнелия Нинова завърши с думите:

„Нека отворим сърцата си заедно за промяната! Помогнете ни да спасим България! Единни за България!“

Художествената част включи изпълнения на оркестър „Виво Монтана“, неврокопския ансамбъл, на детската група „Щурчета“, както и на народната певица Николина Чакърдъкова, които вдигнаха на крака дошлите хиляди хора от цялата страна.

Христина Петрова

Поклон пред създателите на социалистическото движение.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top