ДОНКА МИХАЙЛОВА – НАЙ-УСПЕШНИЯТ КМЕТ НА ТРОЯН

ДОНКА МИХАЙЛОВА – НАЙ-УСПЕШНИЯТ КМЕТ НА ТРОЯН

Новини 0 мнения 476

„Сигурен съм в третия мандат на кмета на Троян Донка Михайлова. Тя показва национално умение за ръководство в местната власт. Нейното управление през двата мандата е оценено не само от обикновените хора, но и на национално ниво. Община Троян е трикратен носител на етикет за добро управление, а лично Михайлова е наградена като кмет реформатор. Благодаря на троянската организация на БСП, че единодушно подкрепи този доказал се кмет. Пожелавам успех както на Михайлова, така и на екипа и от общински съветници на предстоящите избори през есента“.

Милко Недялков: „Донка Михайлова показва национално умение за ръководство в местната власт“

Това каза народният представител от БСП за Ловешка област Милко Недялков на конференция на БСП Троян, проведена на 3 август 2019 г. На нея присъстваха още народният представител от БСП д-р Валентина Александрова; председателят на областния съвет на БСП Минчо Казанджиев; общинският съветник от гр. Ловеч Доротея Цанкова и Николай Николов; кандидатът за кмет от БСП за община Априлци Деница Николова и др.

Първа в община Троян от политическите сили БСП утвърди своя кандидат за кмет в лицето на Донка Михайлова, както и листата си за общински съветници и кандидати за кметове на села, в които ще има избор. Председателят на общинската организация на БСП в Троян Росен Веселинов също изрази увереността си в успешния трети мандат на кмета Михайлова. Той съобщи, че нейната кандидатура е подкрепена от всички 36 основни партийни организации в общината. Той говори и за работата на общинските съветници от БСП за изминалите 4 години. Според него левите политики, които те са следвали, са видими за гражданите. Също така той подчерта, че са приемани всички конструктивни решения в полза на хората от Троян и това ще продължава и занапред:

„Макар че БСП имаше най-много общински съветници през изминалия мандат, амбицията ни е през следващия да увеличим техния брой. Ще търсим подкрепа от симпатизанти на партията, за да може още повече да се подобри живота в нашия град“ – каза той.

Веселинов предложи от името на ръководството на партията в Троян новата листа за общински съветници от БСП. Тя беше гласувана също единодушно. Водач на листата е Михайлова, а председателят на БСП Троян Росен Веселинов е втори. Следват ги Владимир Хаджийски, Младен Богдански, Васил Гадевски, д-р Петьо Маринов. Листата е съставена от 29 души, утвърдени в своите области, балансирана е по критериите образование, възраст, пол. Двадесет и осем от тях са с висше образование. Представени са жените социалистки, младежкото крило на партията, ветераните от войните. Трима са от гражданската квота. Има много нови лица. Осем души са на възраст до 40 години, 9 са дамите. В листата има изявени лекари, икономисти, юристи, инженери, учители.

Росен Веселинов представи кандидатите на БСП за предстоящите местни избори: за кмет на общината, за кметове на 6 села., за общински съветници.

БСП Троян реши да издига кандидатурите за кметове на села в две стъпки. Като първа стъпка са утвърдени 6 кандидатури за кметове на села, а именно: за село Орешак – Мариян Йовевски, за с. Калейца – Стела Чолакова, за с. Голяма Желязна – Виолета Стоянова, за с. Шипково – Димчо Лучев, за с. Черни Осъм – Христиана Димитрова и за с. Врабево – Николай Миховски. Остава да бъдат уточнени кандидатурите на кметове за селата Дебнево, Борима и Бели Осъм.

Социалистите в Троян заслужено дадоха отлична оценка на Донка Михайлова за работата ѝ като кмет на общината. Тя даде отчет пред тях за своя втори мандат:

Основните достижения в общината са спадът на безработицата от 7,2% до 4,5% –  с 3% по-ниска от тази за  Ловеч. 100 души в неравностойно положение получиха работни места по програми. Доходите на троянци са се повишили със над 7%.

В Троян е намалена остротата на негативните демографски тенденции. Плавно нараства раждаемостта.

Появиха се много нови фирми, публично-частни партньорства.

Преструктурираха се някои общински фирми, с цел по-добрата им работа. Насърчават се инвестициите в общината.

Общинската администрация работи по един модерен начин, като за улеснение на гражданите предлага 32 електронни услуги.

Изградена е подземна и надземна инфраструктура в индустриалната зона в града. Очаква се още нови фирми да открият работни места там.

Обърнато беше и сериозно внимание на управлението на отпадъците в общината.

В края на този мандат се очаква  първа копка на компостиращата инсталация за отпадъци.

Гражданите на Троян плащат най- ниската ставка на данъци.

Беше открит дневен център за деца с увреждания.

26 жилищни сгради с 432 жилища бяха обновени по програми за енергийна ефективност. Бяха реновирани всички културни институции в града.

Подобрена беше жизнената среда на троянци.

Увеличи се броят на туристите, посетили града.

И това е само една малка част от направеното за общината през последните години.

Донка Михайлова представи своя отчет като кмет на общината за изтичащия мандат.

 Социалистите пожелаха на кмета Михайлова и нейния екип успешен трети мандат и изразиха увереност, че ще бъдат осъществени още политики, които ще подобрят живота на хората в нашия красив планински град.

 Христина Петрова

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top