Читалището – символ на нашите корени

Читалището – символ на нашите корени

Местни избори 2019, Новини 0 мнения 118

Първата предизборна среща на водача на листата на БСП Донка Михайлова беше в НЧ „Наука“ – Троян.

Направеното през втория мандат на Михайлова не е малко. Благодарение на вложение от 1,5 милиона лева читалището наистина има нов облик. Подменени са скъсаните столове, в цялата сграда е осигурена достъпна среда за хора с увреждания. След осъществяването на проекта за саниране сградата най-сетне се стопли. Подмени се оборудването… В миналото останаха грозните петна по стените в салона; намериха се средства за оркестрината, после за фоайето, за отоплението. Лелеяното кино вече е факт.

Защо предизборните срещи на г-жа Михайлова започнаха оттук?

„Реших да започна предизборните си срещи с Читалището – като символ както на връзката ни с корените, с традициите, с духовността, така и с настоящето и бъдещето на Общината. Странно е да водиш предизборна среща с хора, с които се познавате до болка. Да се зарадваме заедно на успешното развитие на Фестивала на сливата, на старта на „Изкуството превзема града“, на фестивала „Тройче“.

Говорихме за това как ще отбележим 150-та годишнина на читалище в Троян, че след като в последните години са вложени над 1,5 млн. лв. за подобряване на базата, целта е да бъде подобрено качеството на културния продукт. Обсъдихме идеята, за която не ни стигна време – създаване на традиционен театрален фестивал, за „освежаването“ на някои традиционни събития.

Заедно. Защото извървяният път ни научи –

УСПЯВАМЕ ЗАЕДНО!“

От сърце пожелаваме на кандидатите на БСП –

Успех!

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top