Д-р Нели Стоянова – 30 години сред хората в троянските села

Д-р Нели Стоянова – 30 години сред хората в троянските села

Местни избори 2019, Новини 0 мнения 208

Покрай многото несполуки на българската здравна система често говорим за тревожния недостиг на лични лекари. За селски лични лекари дори не питаме – от време на време някоя медия печално задава риторичния въпрос кой се грижи за самотните старци и толкоз.

А ние тука, в нашата община имаме своите селски лекари и между тях е д-р Нели Стоянова. Скромна, всеотдайна, винаги до своите пациенти в няколко села (Ломец, Дълбок дол, Старо село, Голяма Желязна, но и в Троян, в Борима) – вече 30 години.

Завършила е Медицинския университет в Плевен със специализация по „Вътрешни болести и терапия“. По-късно добавя още „Обща медицина“ и „Хомеопатия“.

Как се справя с работата? Отговаря на друг въпрос – как се справят нейните пациенти. Трудно. Всяко ходене до града е скъпо и сложно. Няма селски аптеки. И някак между другото разказва как изписва лекарствата, а сетне ги купува и носи на възрастните хора; как нерядко тя е единственият им посетител и гост…

Какво трябва да се направи? Не е по нашите сили да го променим, но трябва да го кажем: хората са много бедни; пенсиите наистина не стигат за абсолютно нищо. Трябва да помагаме във всичко.

Заедно успяваме!

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top