Един млад успешен политик

Един млад успешен политик

Местни избори 2019, Новини 0 мнения 88

Ангел Ангелов е действително лицето на младите в Троян. Образован (защото знанието е нужно в този вече настъпил 21 век), търпелив (както си е редно за един заместник-кмет с ресор финанси), отговорен (за себе си, за близките си, за общината – в крайна сметка за всички нас).

Завършил средно образование в СУ „Св. Климент Охридски“ – Троян, Ангел продължава образованието си в  най-престижното в България висше стопанско училище – Стопанската академия „Димитър Ценов“. Бакалавърската програма, която завършва, е „Счетоводство и контрол“   с професионална квалификация „Икономист-счетоводител“, а магистратурата – „Счетоводство на финансовите предприятия“ с професионална специализация „Счетоводен мениджмънт в банките“.

Десет години е в банковата система, като заема различни позиции и, както е модерно да се казва днес, бързо се развива в кариерата – той е касиер, консултант, инспектор и директор на Централна кооперативна банка. Професионализмът му беше оценен още в първия мандат на г-жа Донка Михайлова и вече осем години той е заместник-кмет на общината. В най-деликатния, но пък и най-важен ресор – „бюджет и финанси“.

Днес е трудно да си представим как общината „изплува“ от финансовия батак (малко диалектно звучи, но май няма литературна думичка) от първия мандат на Донка Михайлова. Рядко го споменаваме (дали от възпитание, дали защото по-важно е да вървим напред), но когато преди 8 години екипът на Михайлова пое управлението на общината, имаше (всъщност ние всички имахме) задължение от 4 млн. лева. Това чудовищно задължение беше резултат от неумело управление на финансовите ресурси (колко деликатно го казва г-н Ангелов!) – при предишния кмет е бил теглен кредит за покриване на „финансови корекции“ (още по-деликатно!). Това, което всички знаят, е че по европейски проекти бяха усвоени средства, разходването на които не е било „верифицирано“ (разбирай – одобрено) от Европейския съюз.

Та на това дередже бяха финансите на общината, когато с тях се зае Ангел Ангелов, но младият човек се справи – и оттук нататък разумното и интелигентно управление на проектите осигури нужното финансиране на общината.

Няма причини да не вярваме, че Ангел Ангелов ще се справя със задълженията си още един мандат…

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top