Да се върнем към корените!

Да се върнем към корените!

Местни избори 2019, Новини 0 мнения 151

Трудно е с няколко думи да се опише Стела Чолакова. Енергична, упорита, пълна с чар, готова винаги да подаде ръка. И да се пребори с всяка трудност.

Родена и отрасла в нашия край, като много троянски деца се посвещава на изконния троянски занаят, на изкуството емблема на Троян и троянските села – керамиката. Завършила е специалност „Керамика“ в Средното художествено училище за приложни изкуства (днес Национално училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“).

Стела е кандидатът за кмет на село Калейца, издигнат от БСП за България. За нея грижата за всяко българско село е връщане към корените, а за Калейца има какво да се направи.

Това са ангажиментите, които тя поема, ако получи доверието на калейчани:

Промяна на водопроводната мрежа и последваща реконструкция на улиците „Христо Ботев“, „Анска“, „Дамян Банчев“, „Дочо Чакъров“ и „Ламар“.

Реконструкция на главния площад на селото.

– Активна работа за реконструкция на сградата на закритото училище, за да се използва за социални дейности.

– Осигуряване на добър достъп и паркинг до водопад „Лопушница“ („Скокът“) – търговската емблема на Калейца. Облагородяване на пространството около водопада, за да се привлекат туристи не само от общината, но и от цялата страна.

– Системно поддържане на гробищния парк. Закупуване на нова техника за поддръжка.

– Подобряване на административните услуги за жителите на Калейца: разширяване на електронните услуги като част от комплексното административно обслужване на общината.

Подкрепа на читалището. Подобряване на сътрудничеството с читалищното настоятелство и ремонт на сградата.

Утвърждаване на местните празници – Празника на селото и Празника на гъбите.

Стела Чолакова има пълната подкрепа на Донка Михайлова – кандидат за трети мандат като кмет на община Троян.

Госпожа Михайлова изрично подчертава:

„Всяко предложение на Стела Чолакова е добре обмислено. Ясни са източниците за финансиране, сроковете на планиране и изпълнение“.

Заедно ще успеем!

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top