Троян е моят дом!

Троян е моят дом!

Местни избори 2019, Новини 0 мнения 122

Модерно е и вероятно печелившо, ако по време на предизборна кампания един млад човек заяви, че е „избрал“ Троян, защото…

Вероятно е нормално статутът „млад троянец“ да стои добре в една предизборна платформа, на някой плакат… Добре изглежда и да се грижиш за дом и семейство в родния край.

При Ивайло Стефанов обаче нищо не изглежда. Ивайло просто е човекът за когото да живее в Троян е естествено, а да се чувства отговорен за родния край – част от жизненото верую. Роден, отрасъл в Троян – и винаги е знаел, че ще живее тук, под Беклемето.

Завършва СОУ (днес СУ) „Васил Левски“, Троян – природо-математическа паралелка. Решава да продължи образованието си във военното училище в Шумен (ВВУАПО „Панайот Волов“), като смята, че ще упражнява избраната специалност „у дома“. С увлечение изучава и военните, и „цивилните“ науки, любимите му предмети са математика, физика, електротехника, геодезия, чертане, топография. По здравословни причини се налага да се уволни предсрочно със звание младши сержант топогеодезист.

Ивайло обаче имаше хъс и воля да продължи напред. Започна второто си висше образование в Техническия университет в София, който завърши като магистър „Топло- и ядрена енергетика“.

Професионалния си опит разви и приложи отначало в „Sparky Eltos АД“ – Ловеч и „Балканфарма – Троян“ АД, където работи и до момента като началник смяна изготвител на лекарствени форми.

Ивайло е перфектен професионалист, но вероятно най-ценното му качеството е усещането за дълг, за отговорност към хората, към общността, към всеки човек. Винаги готов да се включи в кауза, да подкрепи идея. Да подаде ръка.

Какво трябва да направи един млад човек като общински съветник?

Възрастта тук не е от значение. Всеки, който е част от Общинския съвет, който е поел отговорността участва във вземането на решения за нашия град, трябва да мисли за всичко и за всички. Всеки жител на града и на общината трябва да получи подкрепа – и малките деца, и старите хора. И работещите, и търсещите работа, и отпадналите от пазара на труда.

Трябва да гледаме на Троян, на града и на цялата община като на наш общ дом, за който трябва да се грижим!

Успех!

Заедно успяваме!

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top