Ирена Анастасова: „Както се отнасяме към образованието, така се отнасяме и към бъдещето на нацията“

Ирена Анастасова: „Както се отнасяме към образованието, така се отнасяме и към бъдещето на нацията“

Новини, парламентарни избори 2021 0 мнения 40

„Както се отнасяме към образованието, така се отнасяме и към бъдещето на нацията. Засега нашето отношение не е добро“ – това е позиция на Ирена Анастасова, споделяна многократно в срещи и разговори с педагози.

Тя е категорична, че действащият в момента  Закон за предучилищното и училищното образование  не  отговори на очакванията на хората от системата, защото в него дори не е засегнато решаването на три големи проблема:

  • отпадащите от образователната система деца
  • тежките учебни програми
  • застаряващите кадри.

Ние помним, че парламентаристите от Българската социалистическа партия оспориха в  Конституционния съд 35 текста от действащия в момента образователен закон, включително за финансирането на частните училища и за въведената промяна децата да не повтарят до четвърти клас, включително.

„Моето лично мнение е, че образованието е държавна политика – образованието не може да бъде партийна политика, но на него се гледа точно така и затова сме в настоящето положение“ –  категорична е Ирена Анастасова.

„Трябва да се  срещаме с учителите, защото те най-добре могат да ни кажат от каква нормативна подкрепа се нуждае образованието“ – отбелязва Ирена Анастасова. „Трябва да се промени философията на образованието“.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top