Пръв проект от програма за обновяване на троянските читалища

Пръв проект от програма за обновяване на троянските читалища

Новини, Общински съветници, парламентарни избори 2021 0 мнения 119

В община Троян започва реализирането на мащабен проект за обновяване и реконструкция на читалищните сгради в селата.

Първо ще бъде обновено читалището в Орешак – „Развитие – 1898“, като финансирането е една от инициативите на Местната инициативна група (МИГ) Троян – Априлци – Угърчин, а средствата се осигуряват от Програмата за развитие на селските райони.

В Орешак е една от най-представителните и най-добре поддържани читалищни сгради в общината, тъй като през последните години чрез общинската програма „Обществен форум“ бяха направени редица подобрения.

Сега обаче предстоят мащабни строителни дейности: подмяна на покрива; поставяне на нова дограма; саниране и топлинна изолация на сградата; цялостно освежаване на фасадите – всичко на обща стойност 368 125 лв.

Изпълнител е софийската фирма „Сетатех“ с ръководител на проекта Пламенка Гечева и координатор Красимир Атанасов (и двамата служители на общинска администрация – Троян).

Кметът на общината Донка Михайлова поздрави жителите на селото и читалищните дейци, пожела успех на изпълнителите, като не забрави да отбележи, че община Троян е взискателен инвеститор.

Сред гостите на тържеството бяха народният представител от 44 ОНС и кандидат на левицата за предстоящите парламентарни избори д-р Валентина Александрова, общинският съветник Васил Радойчевски, кметът на Орешак Марияна Генковска. Радостта на домакините беше изразена от представителите на читалището Мариян Трифонов (председател) и Донка Василева (секретар).

Димитър Тодоров, представител на фирмата изпълнител, пое ангажимент до няколко месеца обектът да бъде завършен. Приятна изненада дамите д-р Александрова, която подари на всички по една червена роза по случай 8 март.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top