Да се погрижим за възрастните хора!

Да се погрижим за възрастните хора!

Новини, парламентарни избори, парламентарни избори 2021 0 мнения 358

Кандидати за народни представители от Българската социалистическа партия се срещнаха с жители на село Кирчево, община Угърчин.

Бюлетина № 4, преференция 103!

Г-жа Ирена Анастасова, д-р Валентина Александрова и г-н Минчо Казанджиев представиха предизборната платформа на Българската социалистическа партия.

Домакините зададоха много въпроси за бъдещето на пенсионерите – най-бедната група на българското население, застрашена от социално изключване.

Г-жа Анастасова подчерта необходимостта от плавно премахване на плоския данък и въвеждане на 20% данък върху доходите на физически лица (заплати, наеми) с приходи от над 120 000 лева годишно. Наложително е преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пенсии.

Д-р Александрова първо сподели сериозните проблеми в българското здравно законодателство, както и тревогите си от хаоса при оказване на медицински услуги.

Масовото унищожаване на общинските болници в цялата страна лиши от достъп до здравни услуги хиляди хора, особено възрастни хора. Личните лекари са затруднени при пътуване, малките села са буквално изоставени.

Голям е хаосът с ваксинирането на застрашените групи, а ваксина за възрастните хора по селата така и не се осигури. Тя не просто е недостатъчна, тя изобщо не бе предоставена по селата.

Са съжаление, всички видяхме как буквално в последния ден парламентарното мнозинство забрани достъпа на руска ваксина до България, с което отново демонстрира лобистка лоялност към външни икономически интереси.

Накрая отново си пожелахме – на 4 април, с бюлетина номер 4!

А ние добавяме, нека дадем нашата преференция на нашата д-р Александрова – № 103.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top