Белиш – красиво кътче с много проблеми

Белиш – красиво кътче с много проблеми

Новини, Общински съветници, парламентарни избори 2021 0 мнения 155

Д-р Валентина Александрова се срещна с жителите на красивия Белиш.

Пръснатите махалички, дом на нови и стари жители на общината, предлага много. Въздух, спокойствие, близост до общинския център.

За съжаление, кметският наместник на селото е болен и не можа да посрещне гостите – успяхме само да направим снимка на кметството, където се вижда новият климатик, създаващ комфорт на жители и гости на селцето. Д-р Александрова не споменава откъде се е появило удобството за кметското наместничество, но ние знаем – тя го дари го още по време на първия си мандат като народен представител (в 44ОНС). Не сме прочели нищо за щедрия подарък. Социалните мрежи не узнаха нищо, защото най-искрената помощ е тази, която е дискретна.

Доста хора дойдоха обаче да разкажат какво очакват занапред. Така, близо до общинския център, на една ръка разстояние от републиканския път 35 – белишчани имат нужда от подкрепа.

  • Спирането на електрозахранването и вечната „дискусия“ с ЧЕЗ е добре известна в цялата община. Токът спира неочаквано, тръгва с колебание, за да изчезне отново.
  • Въпреки че не се отчита от статистиката, реално части от селото са на воден режим, повредите пречат на нормалния живот на жителите.
  • Възрастна жена сподели, че в махала Ангелска нямат обхват и внучето ѝ, дошло да прекара дистанционното обучение „при баба на село“, не е могла да се включи в часовете си.
  • В махала Селището няма магазин и възрастните хора са зависими от по-младите си съседи с автомобили, за да им напазаруват от града.
  • Жителите знаят, че поставянето на „легнал полицая“ е сложна процедура. Но все пак се надяват, че скоро безотговорните водачи ще бъдат укротени, че всички ще бъдат спокойни за живота и здравето си.

Васил Радойчевски, общински съветник от Българската социалистическа партия, смята, че решението на част от проблемите е възможно, но за други ще е необходима подкрепата на бъдещите народни представители.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top