Здравей, Бели Осъм!

Здравей, Бели Осъм!

Новини, парламентарни избори 2021 0 мнения 302

Отдавна д-р Валя Александрова не е гост в Бели Осъм.

Целият мандат на д-р Александрова като народен представител в 44-то Народно събрание беше свързан конкретно и с Бели Осъм.

Защото това красиво село има не само радости и гордости, а и сериозни проблеми.

Да почнем с хубавите неща. Също като Лондон, Бели Осъм се е протегнал край своята река. Макар и все по-малко, жителите на селото имат своите традиции, пазят миналото и търсят пътя към бъдещето.

Д-р Александрова познава празниците на Бели Осъм – Петровден със световно известния „бял мъж“, Денят на Ботев… И още, и още.

Д-р Александрова познава и наистина неуморните читалищни дейци, на които помогна да се включат в оня страхотен фестивал… Да поясним – помогна финансово, но това наистина е друга история.

Днес

Разговорът за проблемите на село Бели Осъм започна с разговор в кабинета на кмета на селото Милка Пенчева. Г-жа Пенчева разказа за усилията си по изграждане на две малки детски площадки и по обновяването на градинката до читалището.

Постепенно в разговора се включиха още жители на селото. Хората не за пръв път споделят с д-р Александрова своите проблеми и винаги са разчитали на нейната помощ.

През втория си мандат – ако получи нашата подкрепа – д-р Валентина Александрова ще продължи да търси решение на най-тежките проблеми на селото:

  • решаване на спорната собственост на читалището;
  • драматичният проблема с водоснабдяването в махала „Зеленика“ – иронията е, че наистина жителите на тази махала „вода газят, жадни ходят“;
  • ужасяващата сеч в горите над селото, като допълнителна „екстра“ е унищожаването на пътищата и особено на мостовете, за чието възстановяване едва ли някога отново ще се намерят пари;
  • взаимоотношенията на държавата с потребителските кооперации – все още в центъра на село Бели Осъм се бори за оцеляване един кооперативен магазин…

В разговора с д-р Валя Александрова бяха поставени и някои лични въпроси.

Ние вярваме, че Валя все така ще бъде до нас – и като народен представител в 45-то Обикновено народно събрание.

На 4 април, бюлетина № 4.

За Валя – преференция № 103.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top