Да се погрижим за здравето на децата!

Да се погрижим за здравето на децата!

Новини, парламентарни избори 2021 0 мнения 102

Да се погрижим за здравето на децата! – това отбеляза д-р Валентина Александрова, представяйки платформата на БСП за България преди предстоящите избори за 45-о Обикновено народно събрание.

Пандемията, социалната изолация и проблемите в здравеопазването задълбочиха още повече социалните и здравни неравенства в България.  Нараства рискът от бедност и социално изключване; българското дете наистина е уязвимо.

Това каза народният представител от „БСП за България“ в 44-то Народно събрание и  кандидат от 11 МИР за 45-о ОНС.

„В нашата предизборна платформа сме записали, че искаме въвеждане на безплатни лекарства за децата до 14 година. С една такава мярка се обръщаме към най-уязвимата и беззащитна група в обществото – децата. Нерядко материалното състояние на семейството не позволява за децата да се купят необходимите лекарствени средства и дребният наглед здравен проблем се мултиплицира с времето. Нерядко родителите трябва да избират между храна и лекарство“, обясни д-р Александрова.

„Допълнителна помощ за всички ще бъде намаляването на ДДС за лекарствата. За съжаление това, което наблюдавах като народен представител по време на мандата си в 44 ОНС е, че при приемането на държавните бюджети детското и майчинското здравеопазване оставаше само на думи“.

„Специален ангажимент за мене остава училищното здравеопазване. Надявам се, че децата ще станат приоритет на следващото управление“, заяви д-р Александрова.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top