Местните инициативни групи – оригинални, чудесни, актуални

Местните инициативни групи – оригинални, чудесни, актуални

Новини, Общински съветници, парламентарни избори 2021 0 мнения 177

Дълга беше срещата на д-р Валентина Александрова с представителите на Местната инициативна група (МИГ).

Всички знаем какво представляват тези местни групи – създават местни инициативи, които най-точно да съответстват на нуждите на местните хора, на нашата общност тук.

Няколко съседни общини със сходни проблеми и идеи могат да създадат обща група и именно от това са се възползвали троянци, заедно със своите съмишленици от Априлци и Угърчин. Така че „нашата“ инициативна група всъщност е „МИГ Троян, Априлци, Угърчин“.

Д-р Валя Александров посети офиса на „МИГ Троян, Априлци, Угърчин“ заедно с още двама кандидати на БСП за област Ловеч – водача на листата Ирена Анастасова и Минчо Казанджиев, както и с кмета на общината Донка Михайлова и общинския съветник Васил Радойчевски.

Ето какво сподели тя:

„Местните инициативни групи са наистина невероятни. Те напипват най-важното за местната общност, търсят възможности да подкрепят оригинални инициативи. Особено полезни са общите проекти, в които участват и трите общини.

Възхитена съм от това, което видях. Тези млади хора са невероятни!

За съжаление, тяхната работа често куца поради нелоялното поведение на финансиращите институции. Проектът е изпълнен, извършени са разплащанията (със собствени средства), а парите, които трябва да бъдат получени по договор ги няма.

Тук особено некоректен е Държавен фонд „Земеделие“. Парите се бавят; изкуствено се създават проблеми при изплащането.

Изобщо за Държавен фонд „Земеделие“ има да говорим много – но това ще стане в бъдеще. Бъдещото Народно събрание трябва да се заеме със сериозен анализ на работата му, предвид огромните средства, съсредоточени в неговите ръце“.

Вярваме, че Валя Александрова ще продължи да подкрепя нашата Местна инициатива група и като депутат в следващото народно събрание.

Успех!

На 4 април – бюлетина № 4!

Преференция 103!

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top