Да видим гредата в собственото си око

Да видим гредата в собственото си око

Мнения, дискусии, Новини, парламентарни избори 2021 0 мнения 87

Предложеното мнение е на наш читател, а не официална позиция на редакцията или на Общинската организация на БСП.

Винаги повтарям, че трябва да спрем да търсим сламката в чуждото око, а да не виждаме гредата в своето. Да не се занимаваме с другите, а да се концентрираме върху собствените си кривици, както казваше Апостола.

Скандалните загуби на БСП не бяха неочаквани – ръководството на партията ни водеше към тях. Никой от червените не е шокиран, дори не сме изненадани. На практика масово водачите на листи бяха „спуснати“ външни хора и те гарантирано отиват в Парламента. И още нещо – при евентуално участие в някаква правителствена формация, някои от тези хора вероятно ще получат министерски кресла.

Но и с тази глупава и недалновидна политика ще се занимаваме многократно по-нататък.

Да видим и нашето най-тясно дворче – Ловеч. Публична тайна е, че нашата червена листа се сдоби със спуснат водач не на последно място заради амбиции на определени лица. Самонадеяността, огромното самочувствие, егоизмът, нежеланието да се помисли за лявата идея и за партийните интереси доведоха до патова ситуация.

Въпреки това г-н Казанджиев се оказа втори в листата и ако се сбъдне хипотезата ми за лансиране на спуснатите водачи на листи за министри, той просто ще стане депутатин.

Несъмнено някак си ловешките социалисти се оказаха незрели в подготовката си на кандидати за народни представители. Не им гледам в делата (но трябва!), обаче при нас, в Троян нещата (КАКТО ОБИКНОВЕНО!) са доста по-подредени. При нас, в Троян, отделните партийни организации издигнаха свои кандидати. От предложените кандидати повечето си направиха отвод, останаха трима. При гласуване от представители на всички организации Валя Александрова събра най-голям брой гласове, в пъти повече от втория и третия.

Това гласуване автоматично определи „нашия“ кандидат и в същия момент всички застанахме зад д-р Валентина Александрова.

Това, съпартийци мои, се нарича ВИШЕГЛАСИЕ!

За ситуацията в БСП – Ловеч мога само да гадая по външни признаци – нямам време и сили да я дъвча по социалните мрежи.

Ако отворим сайта на БСП пък, ще установим, че по време на кампанията там има само еднотипни стари снимки на водачката г-жа Анастасова, скучно поднесени идеи и цитати от програмата на партията. А г-н Казанджиев не е излязъл да покаже мнение, да изрази концепция… Това беше обликът на червената идея в Ловеч според червения сайт.

Така или иначе в момента трябва да се помисли за областни и общински форуми, на които да си кажем кой къде се е издънил, кой е натворил глупости и кой ще си понесе отговорността.

Така или иначе като минимум председателят на Областния съвет на БСП – Ловеч незабавно трябва да си подаде оставката и да се извини на нас, социалистите от областта, които честно и почтено, на ръба на силите си, защитавахме принципи и идеи.

Това беше накратко, просто нахвърляно.

Иначе – има много да говорим за това кой какво е правил от ГЕРБ, какви ги е вършил Борисов. Но това не променя нищо. Това ме интересува по принцип, но в момента нека да не дъвчем чужди кокали, а да си захапем лактите.

Ангелина Иванова

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top