Г-жа Радостка Петкова с награда „Неофит Рилски“

Г-жа Радостка Петкова с награда „Неофит Рилски“

Новини 0 мнения 94

На тържеството в Троян, посветено на Празника на Светите братя Кирил и Методий, на Радостка Петкова, главен учител в СУ „Васил Левски“ – Троян, бе връчена престижната национална награда „Неофит Рилски“.

Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България.

Учредено през 1996 г., то по традиция се връчва на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България

Г-жа Петкова получи наградата за отличните резултати на подготвените от нея миналата година за държавния изпит по български език и литература зрелостници и за активна работа като главен учител.

На първия Държавен зрелостен изпит по български език и литература през 2020 година от 69 зрелостници в училището 27 са получили отлични оценки, като двама от тях постигнаха резултат „пълна шестица“ (6,00).

Като главен учител г-жа Петкова организира квалификационната дейност в СУ „Васил Левски“ – Троян.

От сърце поздравяваме г-жа Петкова с наградата и се гордеем, че наградата „Неофит Рилски“ отново намери своя лауреат в нашия град.

Снимки „Троян Експрес“

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top