145 години от Априлското въстание – поклон край село Чифлика

145 години от Априлското въстание – поклон край село Чифлика

Новини, парламентарни избори 2021 0 мнения 190

И тази година, на 12 юни, край хижа „Хайдушка песен“ се събраха жители и гости на община Троян, за да почетат паметта на героите от Априлското въстание.

Още в навечерието на 145-та годишнина пред паметниците в село Чифлик бяха положени венци от община Троян и общински съвет – Троян, както и от кметското наместничество в селото. По време на събитието венец пред паметника на Каблешков край Рогачева река поднесоха сдружение „Бъдеще за Чифлик“ и туристическо дружество „Балканска звезда“.

Традиционно общинските съветници от Българската социалистическа партия участваха в тържеството край Рогачева река – Васил Радойчевски, Елена Ройнева, Камен Спасовски и Младен Богдански, заедно със заместник-кмета Ангел Ангелов. Положени бяха и цветя от името на д-р Валентина Александрова, кандидат за втори мандат като народен представител, която този ден участваше в откриването на предизборната кампания на БСП в София.

Край Рогачева река бе организирана възстановка („жива картина“, както я наричат местните хора), пресъздаваща събитията от преди почти век и половина. Организатори и изпълнители бяха Дружество „Традиция Троян – Априлци“, жители на Чифлик, както и гости от Копривщица.

Цялата галерия със снимки можете да видите тук.

https://youtu.be/IsDnGFKh3dE

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top