Бузлуджа – 3 юли 2021

Бузлуджа – 3 юли 2021

Новини 0 мнения 205

И тази година троянската партийна организация се включи в традиционния събор на левицата на историческия връх Бузлуджа. Участваха около 50 социалисти, симпатизанти и членове на Младежкото обединение (МО) на БСП, водени от Росен Веселинов, председател на БСП – Троян, и д-р Валентина Александрова, кандидат за народен представител в 46-то НС.

Бяхме част от празника, посветен на 130-та годишнина от създаването на организираното социалистическо движение в България.

Съборът мина под звуците на любими песни, изиграха се много хора, а ведро настроение ни създадоха танцовият състав „Калиманица“ към читалище „Светлина – 1900“, с. Цалапица, Маргарита Хранова, Берковската духова музика.

Проф. Искра Баева от инициативния комитет за отбелязване на 130-годишнината от създаването на организирано социалистическо движение в България, припомни важни моменти от историята на партията и посочи задачите на левите сили в България – заедно да изградим един по-човечен свят.

На проф. Петър-Емил Митев бе връчена наградата „Димитър Благоев“ на НС на БСП. Вестниците „Дума“ и „Земя“, списание „Ново време“, както и издателство „Захари Стоянов“, традиционно очакваха своите читатели в специална шатра.

Съборът беше и официалното закриване на предизборната кампания за предстоящите предсрочни парламентарни избори и затова на трибуната, редом с председателя на БСП Корнелия Нинова, бяха и водачите на листи от цялата страна, както и представители на коалиционните партньори.

От високата трибуна се изказаха: Станислав Стоенчев, учител от Сопот, член на ИБ на БСП и един от лидерите на МО; д-р Александър Кобаков, акушер-гинеколог в болница „Света София“, кандидат за народен представител от 23 МИР; Аня Динева, музикален педагог, част от ръководството на обединението на жените социалисти в Ямбол; Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков, един от най-успешните кметове-социалисти; Габриел Вълков, председател на Младежкото обединение в БСП – София; Динко Желев, председател на ветераните в БСП. Вдъхновяващо бе словото на председателя на БСП Корнелия Нинова.

Галерия със снимки на Васил Радойчевски можете да видите тук:

https://youtu.be/rygukOnLNXc

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top