Побратименият ни руски град Кашира навършва 665 години

Побратименият ни руски град Кашира навършва 665 години

Новини 0 мнения 79

Побратименият ни руски град Кашира напомня близко разположения град Априлци. Априлци се състои от четири квартала, а Кашира – от четири микрорайона (Кашира-1, Кашира-2, Кашира-3 и гара Кашира). Тази година нашият побратим отбелязва 665 години от основаването си. Празникът на града обикновено протича в последната събота на месец юли, но тази година заради усложнената епидемична обстановка бе отложен за 28 август.

Вече е оповестена програмата за честване на Деня на Кашира. Тя е наситена с разнообразни събития във всички микроройони на града. Първото от тях – молебен за  Кашира, е в 8:00 часа в храма „Въведение Богородично“. В 11:00 часа започва тържествено шествие, което ще премине по улица „Съветска“. Тук в 12:00 часа ще се открие изложение на каширските предприятия, съпроводено с творчески изяви на селските домове на културата (аналог на нашите читалища). В Кашира-2 на територията на градския парк в 9:00 часа ще се проведе тренировка с олимпийската шампионка Мария Михайловна Каратеева, а в 10 часа – спортни мероприятия. В 13:30 в парка е планирана музикална програма с авторски песни и стихове за Кашира. В 15:00 в Двореца на спорта „Юбилеен“ ще може да се посети изложба на мотоциклети и специална техника, организирана от сдружение „МотоКашира“. В района на гара Кашира в Дома на творчеството „Б. В. Щукин“ от 15:00 часа започва фестивал на хорови колективи. В същото време в Кашира-3 на площадката пред Физкултурно-оздравителен комплекс „Олимп“ ще се състои детска развлекателна програма с концертни изпълнения.

За вечерта организаторите са подготвили програма, която изцяло е съсредоточена в Кашира-2: в 16:00 часа – танцова програма на духов оркестър „Съзвучие“ (на площада до Автоматичната телефонна централа); в същото време – фестивал на детската рисунка и детска дискотека (в градския парк). В 17:00 честването на Деня на града ще се премести на стадион „Енергетик“. Очаква се представяне на най-добрите самодейни колективи и солисти от Кашира, а след това – празничен концерт с участието на професионални артисти. За пръв път в Московска област ще се проведе шоу с дронове, а в 23:00 часа в небето над Кашира ще избухне празнична заря.

Честит рожден ден, Кашира!

Васил Радойчевски

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top