Водачът на листата на БСП в Ловеч Вяра Емилова посети кооперация „Обнова“, Черни Осъм

Водачът на листата на БСП в Ловеч Вяра Емилова посети кооперация „Обнова“, Черни Осъм

Новини, парламентарни избори 2021 0 мнения 56

Днес водачът на листата на „БСП за България“ – Ловеч Вяра Емилова, заедно с кандидата за депутат Младен Богдански, политическия анализатор Велизар Енчев и Росен Веселинов, председател на БСП – Троян, посети кооперация „Обнова“ в село Черни Осъм. Гостите бяха посрещнати от председателя на кооперацията Владислав Кардашимов.

Кооперация „Обнова“ в Черни Осъм догодина ще навърши 100 години. Преминала през изпитанията на времето, устояла на бури и недоброжелателност, днес тя дава хляб на почти 140 души, по-голямата част от които живеят в самото село.

„Кооперациите помагат на хората, подкрепят слабите, вдъхват надежда. Българската кооперация винаги е оцелявала във времето, защото помага на своите членове да се препитават и е в интерес на цялото общество“ – коментира след срещата в „Обнова“ Вяра Емилова.

Според социалистката кооперацията е истински социален партньор. Тя се грижи не само за своите членове, а и за цялата общност. „Обнова“ подпомага всички институции в селото – и училището, и детската градина, и кметството, и читалището.

Основната дейност на „Обнова“ е производствената, което е свързано както с традициите на кооперативното дело в селото, така и с особеностите на района. Възникнала благодарение на богатите ресурси от дървесина, кооперацията е истински стопанин, който разумно използва природните дадености и осигурява на своите член-кооператори добър поминък.

Факт е, че всяко семейство в селото е свързало живота си в една или друга степен с кооперацията.

Всяка година производството в кооперацията нараства.

Вяра Емилова посочи, че село Черни Осъм е кооперация „Обнова“ и кооперация „Обнова“ е село Черни Осъм. Едни без други не могат.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top