Среща с народни представители от БСП за България в Ловеч

Среща с народни представители от БСП за България в Ловеч

Новини, Общински съветници 0 мнения 83

Галерията със снимки можете да разгледате тук.

В петък, 18.02, в 17:30 ч, в залата на хотел „Президиум Палас“ в Ловеч се състоя среща на народни представители от коалиция БСП за България с членове и симпатизанти на БСП. Инициатори на срещата бяха Вяра Емилова, народен представител от 11 МИР Ловеч, и областния съвет на БСП Ловеч. Да припомним, че Вяра Емилова е заместник-председател на Комисията по туризъм и член на Комисията по труда, социалната и демографската политика в 47-то Народно събрание.

На срещата присъстваха още двама народни представители от коалиция БСП за България: Петър Кънев (2 МИР – Бургас), заместник-председател на Комисията по икономическа политика и иновации и член на Комисията по отбрана; Александър Симов (6 МИР – Враца) – заместник- председател на Комисията по култура и медии и член на Комисията по политиките на българите зад граница.

Гост на срещата беше Евгений Белий, политически организатор на Националния съвет на БСП за област Ловеч и председател на Български антифашистки съюз (БАС). Водещ на мероприятието беше Минчо Казанджиев, председател на областния съвет на БСП Ловеч.

Темата на срещата бе „Политиките на БСП в управлението на страната и социални мерки в Бюджет 2022“. Бяха обсъдени и други въпроси, в това число и вътрешнопартийните проблеми в БСП. В началото на срещата всеки от народните представители направи встъпително изказване, след което последваха въпроси от залата, която бе пълна с активисти на БСП от Ловеч. Имаше и скромно троянско присъствие в лицето на Васил Радойчевски и Камен Спасовски, общински съветници от БСП в Общински съвет Троян. Васил Радойчевски помоли народните представители да обяснят ниското (само с 5%) увеличение на държавната субсидия за музеите. Ето какво отговори Александър Симов:

– Да, увеличението е само с 5% и аз твърдя, че това е един проблем, който се породи от самото Културно министерство. Повярвайте ми, за пръв път видях човек като Каримански, който определено е десен, на заседанието на Културната комисия да се нахвърли срещу Министерството на културата и да каже „Защо не сте искали повече пари? Имаше възможност!“. Имахме много срещи с представители на музейните работници и Сдружението на музеите и в крайна сметка се преборихме на второ четене увеличението да е 12%. Преборихме се за още близо 13 млн. лв, които да бъдат дадени на музеите. Смятаме, че това е добра битка, защото получихме уверението на Министерството на финансите, че сега са 12%, но когато се направи преглед на финансите през юли, ще бъдат дадени допълнително средства на музеите.

В края на срещата Евгений Белий връчи почетни плакети за принос в развитието и укрепването на антифашисткото движение в България на двама активисти на БАС с троянски корени – Стойно Стойнов и Христо Борисов, дългогодишни (бивш и настоящ) председатели на Областния съвет на БАС Ловеч.

Васил Радойчевски

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top