Младен Богдански е кандидатурата на общинската организация на БСП – Троян за народен представител на предстоящите избори

Младен Богдански е кандидатурата на общинската организация на БСП – Троян за народен представител на предстоящите избори

Избори, Новини, Парламентарни избори 47 Обикновено народно събрание 0 мнения 77

БСП Троян издигна кандидатурата на Младен Богдански за народен представител за 48-то НС на Република България от 11 МИР – Ловеч. Това стана ясно от проведената днес, 16 август, Конференция на Общинската организация на БСП – Троян.

Останалите кандидати, издигнати от първичните организации на БСП в общината, дадоха своя отвод.

Водач на листата за Ловеч от БСП е Вяра Емилова. Тя беше гост на конференцията, както Минчо Казанджиев (председател на Областната организация на БСП – Ловеч), Ивелина Ангелова (областен координатор) и Нора Стоичкова (журналист, заместник главен редактор на вестник „Дума).

Утвърден беше и предизборният щаб на Общинската организация на БСП. Обсъдено беше и състоянието на партията към момента на национално ниво.

А бившият депутат от БСП Вяра Емилова представи своя отчет за 7-те месеца в 47-мото Народно събрание.

Делегатите на конференцията гласуваха членовете на Троянската партийна организация да отстояват втората позиция за Младен Богдански в листата на БСП. На 22 август ще бъде проведен Областен съвет. А на 25 август ще има Национален съвет, който ще утвърди окончателно листите. На 30 август листите ще бъдат регистрирани и от 2 септември стартира предизборната кампания.

Социалистите се обединиха около идеята кампанията да е по-модерна, с по-силно участие в медиите за привличане на повече хора. Очакванията са в област Ловеч да гласуват около 2000 души за БСП.

Кметът на Троян Донка Михайлова подкрепи кандидатурата на Младен Богдански за депутат. „Младен е от новото поколение млади, кадърни хора, доказали себе си първо като експерти. Да, може би те не са най-партийните хора, но те доказаха, че могат да водят екип“ – каза тя.

Младен Богдански благодари на партийната организация за доверието и заяви, че ще работи за една модерна, позитивна кампания.

Вяра Емилова направи своя отчет за изминалите 7 месеца. Тя посочи участието си в изготвянето на 8 законопроекта. Тя изтъкна, че всяка седмица е имала по една приемна в някоя от общините на Ловешка област. Задала е много въпроси в парламентарен контрол. Била е заместник-председател в Комисията по туризъм и също така в Комисията по труда и социалната политика в 47-мото НС.

Вяра Емилова изтъкна още, че народните представители от Парламентарната група на БСП и министрите на БСП в правителството са били социалният стълб в политиката на България. Мерките според нея са били организирани към слабите, уязвимите групи, включително хората с увреждания. В условията на кризи чрез предложенията на БСП, приети в актуализацията на бюджет 22, бяха подпомогнати деца, възрастни, семейства с 22 милиарда лева. Увеличиха се обезщетенията за втората година на майчинството, детските градини и яслите станаха безплатни, увеличиха се и пенсиите.

Накрая на Конференцията от БСП си пожелаха успех и ползотворна кампания.

БСП – Троян

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top