За развитието на земеделието в община Троян

За развитието на земеделието в община Троян

Местни и европейски избори 9 юни 2024, Новини 0 мнения 25

Днес в Културно-информационния център на Троян Младен Богдански, кандидат на БСП за народен представител от 11 МИР, се срещна с жители на общината.

Бяха обсъдени различни проблеми, но в центъра на разговора беше развитието на земеделието в нашия край.

Младен Богдански сподели:

Осигуряването на добра жизнена среда и социален стандарт в селата и селските райони винаги са били важни за мен. Намирам за важна темата „Земеделие“, която е от съществено значение за развитието на областта.
Фактът, че голяма част от територията на област Ловеч е предпланинска и планинска определя и спецификата на успешното земеделие и особено на животновъдството.
На вчерашната среща, организирана от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ), на която имах възможността да присъствам не като кандидат за народен представител, а като регистриран земеделски производител, се запознахме и обсъдихме мерките за подпомагане на земеделските производители от Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони (2023–2027г .).
През 2013 г. благодарение на подобна среща и с помощта на експертите от НССЗ спечелих проект, който вече реализирах, и към момента развивам успешно земеделие в планински район.
Това именно са възможности, които намирам за важни. По този начин допринасяме за развитие на селата и селските райони.
Като кандидат за народен представител за мен е важно бъдещият парламент за работи за:
  • Подкрепа за създаването на нови фамилни малки и средни земеделски стопанства;
  • Защита на българските земеделци от последствията на войната в Украйна – както повишените цени на торове и препарати, така и вноса на евтина продукция, която измества родното производство;
  • Засилен контрол върху качеството на предлаганите в търговската мрежа храни;
  • Забрана за изграждане на ВЕИ върху плодородни земеделски земи.
Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top