Кашира  – градът побратим на Троян

Кашира – градът побратим на Троян

Новини 0 мнения 153

На 2 май 2018 г. (сряда), в навечерието на 9 май – Ден на Европа и Ден на победата, в Троян официално ще бъде открита изложба, посветена на руския град Кашира и сътрудничеството с Троян.

Сред градовете в Московска област има град с невероятна съдба – Кашира. Наблюдавайки града при залеза или изгрева на слънцето ти се струва, че авторите на песента за подмосковските вечери са имали предвид каширската природа.

През месец май 2015 година кметовете на Кашира и Троян подписват Споразумение за сътрудничество, ратифицирано от Общински съвет – Троян. Споразумението цели укрепване  и разширяване на двустранното сътрудничество в сферите култура и изкуство, образование, спорт, туризъм, екология, местно самоуправление. Двете общини работят активно за утвърждаване на своето партньорство и за поддържане на приятелски взаимоотношения между двете страни.

Изложбата е организирана от Община Троян със съдействието на администрацията на град Кашира, общинския съветник Васил Радойчевски и Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства – Троян. Дизайнът и предпечатът са дело на Art Studio BM, Троян. Заповядайте на официалното откриване на изложбата „Запознайте се с Кашира! Град сред най-старите в Подмосковието и един от най-новите приятели на Троян“ на 2 май 2018 г. от 17.15 часа на пешеходната зона пред библиотеката при НЧ „Наука – 1870 г.“

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top