Една по-социална Европа

Една по-социална Европа

Новини 0 мнения 46

„На 26 май ще гласуваме за нов европарламент. Дано повече хора изберат номер 18, защото БСП като партия винаги е поддържала идеята да се помага на бедните и онеправданите. Рано или късно социалната държава ще бъде факт. Трудно живеят българите днес. По стандарт на живот България е последна в Евросъюза. Бъдещите евродепутати от „БСП за България“ ще се борят за утвърждаване на политики за намаляване на бедността, за намаляване на огромното разделение между бедни и богати, за възможността на достъп за всеки от съвременно здравеопазване и обучение“. Това заяви народният представител д-р Валентина Александрова на някои от предизборните събрания, на които пред членове на партията и симпатизанти беше представена листата на „БСП за България“ за европейските избори. Според нея това са хора, доказали се в своята област. „Имаме журналисти, икономисти, юристи, лекари, анализатори, които владеят по два или повече чужди езика. Повечето от тях са млади, заредени с новаторски дух. Всички са много знаещи и можещи“ – каза д-р Александрова.

Проведените предизборни срещи със симпатизанти на БСП доказват още веднъж, че българите са с будно съзнание, интересуват се от политическите процеси в Европа и страната. Това личи от изказванията им и от интересните въпроси, които те поставят. Но основно искат достойни доходи, да има в страната ни работеща икономика, малки и средни предприятия, добро образование, съвременно достъпно здравеопазване, равенство пред закона, свобода на словото, истинска демокрация и мир.

Продължава приемането на нови членове на Българската социалистическа партия

„Аз искрено вярвам, че всичко това е постижимо, ако повече хора в Европа гласуват за левите партии. А тук, в България вярвам, че много хора ще изберат номер 18 на предстоящите евроизбори. Неслучайно избрах да стана член именно на БСП, заради идеите на партията, заради доверието, което чувствам към мен от моите съпартийци и заради утвърдените специалисти, които партията излъчва за пореден път. Те могат, те знаят и аз им вярвам“. Това каза младата Надя Йосифова на 7 май 2019 г. след като ѝ бе връчена официално партийната книжка лично от народния представител от БСП д-р Валентина Александрова.

Христина Петрова

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top