АКЦЕНТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ

АКЦЕНТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ

Новини 0 мнения 146

БСП сме единствената партия, която увеличава подкрепата си с над 50 000 гласа и евродепутатите с един.Въпреки, че не постигнахме целта, която си поставихме, печелим в областите Плевен, Ямбол, Добрич и Видин. И в над 65 общини. От 28 социалистически и социалдемократически партии в Европейския съюз  БСП сме на пето място по резултати“.

Росен Веселинов открива пленума

С това обръщение на благодарност към социалистите и към симпатизантите на БСП, изпратено от досегашния председател на партията на социалистите  Корнелия Нинова председателят на Общинския съвет на БСП Росен Веселинов откри пленума на БСП в Троян. Той се състоя на 8 юни и негова основна цел бе да се направи анализ на изминалите преди броени дни избори за Европейски парламент. Това според Веселинов е крайно необходимо, тъй като само след няколко месеца предстоят и местни избори. Отчитайки грешките си на тези избори, БСП се надява на предстоящите избори те да бъдат отстранени, за да бъде подкрепена не само от съмишленици и симпатизанти, а и от по- голям брой хора, които нямат пристрастия към други партии.

БСП е най- демократичната партия в страната, партия на леви идеи и политики, защитаващи бедните и онеправданите“ – каза Росен Веселинов и допълни: „Въпреки че останахме втора политическа сила в страната и в общината на евроизборите, смятам, че БСП, макар и бавно, върви към основната си цел – да се изгради като алтернатива на наложеното в страната статукво, да покаже едно различно лице от това на управляващите. Убеден съм, че може да се преборим за демократична, социална и правова държава. Нужни са обаче по-силна енергия, повече вяра в собствените възможности и най- вече самосъзнанието, че промяната зависи от всички нас. Няма успех без самочувствие. Няма успех без самоотвержена битка. Успехът идва при вярващите в себе си и възможностите си хора, а не при онези, които търсят виновни другаде“.

Дискусия и предложения за по-нататъшната работа на общинската организация на БСП

Веселинов каза още, че БСП Троян има всички основания за самочувствие. И ще се радва, ако местната партийна организация привлече още млади хора с леви убеждения.

На пленума на БСП в Троян се получи една истинска дискусия за отминалите избори за европейски парламент.

Задълбочени анализи направиха депутатът д-р Валентина Александрова, кметът на Община Троян Донка Михайлова, общински съветници от БСП. Очертани бяха и насоките за работа за бъдещите местни избори. Всички изказали се изразиха мнение, че се надяват на по-широка подкрепа на местните избори.

Христина Петрова

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top