Благослов на живота и човека

Благослов на живота и човека

Новини 0 мнения 110

„Новата книга на поетесата Надка Данкова „Благослов“ разкрива не само физическите закони на света, но и онези духовни фундаменти, на които се основава битието и които имат изначален произход. В тях е осмислено съществуването на всемира. Данкова се опитва да покаже света като единен пулсиращ, жив организъм, чиито трептения, ритъм, енергия произтичат от сърцето на Бога – Светия Дух“.

Това каза Илия Ганчев на 16 юли на представянето на книгата „Благослов“ пред троянци.

Той спомена още:

„Книгата започва с есета, посветени на дъгата, концепция за връзката между Бога и Земята.Дъгата е символ на зачеването, на плодородието и оптимистичния замисъл на творението. Надка Данкова е физик, но тя е човек с много широк кръгозор, по природа емоционална и това и дава възможност да приема света многоизмерно. Поетесата разкрива символа на дъгата като духовен еквивалент на природния феномен. С кръга на дъгата тя подсказва идеята за безкрайност,съвършенство, хармония. Книгата е поетическа интерпретация на философията на Учителя Дънов, проектирана върху днешната реалност“.

За емоционалното възприемане на книгата спомогнаха изпълненията на пиано на Амория Маркова и на внучката на поетесата – Диана Иванова.

Стихове от стихосбирката прочете Христина Петрова.

Представянето на книгата беше истински празник за троянци, защото Надка Данкова утвърждава оптимистичното начало над тъмните сили в нашия живот.

Христина Петрова

Снимките на Руслана Попсавова можете да разгледате тука:

https://youtu.be/JHRvE1XurX8

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top