Обичам да помагам на хората

Обичам да помагам на хората

Местни избори 2019, Новини 0 мнения 98

Не един и двама са българските учители, включени в листите на кандидатите за общински съветници. Естествено е – те са познати на цялата общност, отпечатъка от техния труд носим през целия си живот.

За свой представител троянци жители на кв. Балкан посочиха учителя Цветомир Цветков, който почти три десетилетия учи децата в черноосъмското училище (вече Национално училище за планински водачи), а учениците му буквално са пръснати по целия свят.

Завършил Техникума по механоелектротехника „Христо Цонковски“, Цветомир Цветков решава да се посвети на учителската професия. Първо завършва полувисшия учителски институт в Силистра, а след това – Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, специалност История и география. След дипломирането веднага започва работа в училището в Черни Осъм и оттогава – до днес.

Няколко въпроса към г-н Цветков:

С кое се гордеят учениците и учителите в Националното училище за планински водачи?

С всичко, но за учителите и учениците най-свидното нещо е Музеят – уникалният Природонаучен музей, единствен по рода си в България и на Балканите. Този музей е създаден в нашето училище от един учител – Христо Илиев, пред чието дело се прекланяме. Един учител с двете си ръце и с много ентусиазъм, с подкрепата на своите ученици сътворява едно чудо. Това е учител пример как със скромност и любов можем да завещаем на поколенията нещо голямо.

Г-н Цветков, защо се включихте като кандидат за общински съветник в листата на БСП за България?

Роден съм в гр. Троян във фамилия, която е свързана с града от самото му начало. Привърженик съм на лявата идея и доколкото позволяват силите и възможностите ми, ще допринеса за нейното развитие, защото вярвам, че тя има бъдеще и Община Троян го доказва.

Обичам да помагам на хората!

И смятам, че хората, които са издигнали моята кандидатура, заслужават конкретни обещания:

– Ще работя за създаването на Сдружение за подпомагане на дейността на учителите от Община Троян, работещи, пенсионери, учители в нужда и търсещи реализация след пенсиониране.

– Ще работя за създаване на Център за споделено пространство в гр. Троян.

– Ще подпомагам изграждането и поддържането на екопътеки, както и дейността на училищата и детските градини в малките населени места и развитието на училищния спорт.

– Ще съдействам за разширяване дейността на Кооперация „Троянска популярна Банка“.

Успех! На добър час!

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top