Росен Веселинов беше преизбран за председател на БСП – Троян

Росен Веселинов беше преизбран за председател на БСП – Троян

Новини 0 мнения 248

 „Ще давам вече троянската организация на БСП за образец на добра работа“ – Вяра Емилова, секретар на НС на БСП и секретар на комисията по прекия избор на партиен председател на БСП.

Цели четири часа продължи Отчетно-изборната конференция на БСП – Троян, проведена на 29 февруари. Отчетени бяха успехите на партийната организация през изминалите четири години, чуха се различни мнения как да се подобри работата на партията, за да заслужи тя по-голямо доверие сред симпатизантите на лявата идея, а защо не тя да управлява след следващите парламентарни избори.

Гости на това събитие бяха Вяра Емилова – секретар на НС на БСП; Минчо Казанджиев – председател на Областния съвет на БСП – Ловеч; Доротея Цанкова – отговорник за Областите Ловеч и Габрово към Националния съвет на БСП и др.

Присъстваха също така народният представител от Троян д-р Валентина Александрова, както и кметът на града Донка Михайлова.

Новоизбраният председател на общинската организация на БСП в Троян Росен Веселинов изложи пред присъстващите своята визия за работата на партията през следващите четири години: „Бих искал през следващите четири години БСП – Троян да продължава да се утвърждава като политическа структура, познаваща в дълбочина всички проблеми на общината и да има ясна визия за левите социалистически решения на тези проблеми. В този процес голяма ще бъде и ролята на националното партийно ръководство и политиката, която ще провежда Националният съвет на БСП. Искрено се надявам, че 50-ият Конгрес на БСП през месец май ще даде нова енергия на партията“.

Той каза още, че новото национално ръководство след Конгреса ще има тежката задача да влезе в кампанията на предстоящите през 2021 г. парламентарни избори с летящ старт и да убеди значителна част от българското общество, че БСП е основната алтернатива на настоящото управление.

 Кметът на град Троян и член на НС на БСП Донка Михайлова подчерта какво трябва да се направи, за да се случи подобно бъдещо управление на БСП. Според нея трябва да има голяма промяна в политиката на БСП. „Не можем да спечелим с омраза. Всеки един от нас трябва да върви към промяна. Нужно е да се обръщаме към хората с обич и грижа и така да спечелим съмишленици“ – каза тя.

Председателят на Областния съвет на БСП – Ловеч Минчо Казанджиев изказа своята положителна оценка за работата на троянската партийна организация: „Работата на троянската партийна организация е за пример не само в нашата област, но и в цяла България“.

Гостът на събитието – секретарят на НС на БСП и секретар на комисията по прекия избор на председател на партията Вяра Емилова изрази задоволството си от факта, че единствена БСП ще проведе пряк избор за председател, което говори само по себе си за демокрация. Този избор ще се проведе на 26 април и тя призова да се отнесат членовете на БСП към него отговорно. Тя завърши с думите: „От този избор зависи бъдещето на нашата партия и бъдещето на нашата държава. А колкото до Троянската организация на БСП, това е организация, която ще давам като образец за добра работа“.

 Общ. съвет на БСП – Троян

Няколко думи на преизбрания председател на Общинския съвет на БСП – Троян:

https://www.youtube.com/watch?v=CZEOVUIIXQc&fbclid=IwAR112juUVCilz1wmhfmC8cFPiRa3Wj4KulrTS-Ek5MoLmJu9dClJAdeZS4k

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top