ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ГРУПАТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ТРОЯН ИЗБРАНИ ОТ ЛИСТАТА НА БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ГРУПАТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ТРОЯН ИЗБРАНИ ОТ ЛИСТАТА НА БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

Новини, Общински съветници 0 мнения 166

Декларацията е във връзка с решение на ОбС Троян от 28 януари 2021 г.

Групата общински съветници на БСП е изненадана от решението на Общинския съвет-Троян против предложението на Председателя на ОбС за подаване на въззивна жалба срещу присъда №260001/14.01.2021 г. по Наказателно дело от общ характер № 70/2020 по описа на Окръжен съд – Ловеч, с която Управителят на „В и К Стенето“ е признат за невиновен за това, че е нанесъл значителни щети за „В и К Стенето“ ЕООД Троян в размер на 79 260,30 лева, представляващи такси и разноски по Закона за частните съдебни изпълнители – обвинение по чл. 219, ал. 1 от Наказателния кодекс (за безстопанственост). Независимо дали г-н Тонимир Гечев и извършил престъпление или не, е ясно, че той не е положил достатъчно грижи за възложената му работа и от това са настъпили значителни щети за дружеството. Отказът на Общинския съвет да търси по-нататък по съдебен път справедливо решение за средствата на абонатите на ВиК дружеството приемаме за отказ от правосъдие в интерес на г-н Гечев. Най-странното е, че Председателят на Общински съвет – Троян – инж. Петко Пенков, който е вносител на тази точка от дневния ред, гласува против собственото си предложение.

За подаването на въззивна жалба гласуваха единствено и само съветниците от групата на БСП. Всички останали групи – ГЕРБ, „Глас народен“, ДПС и ВМРО не подкрепиха предложението.

Със своето решение Общинският съвет на практика лиши гражданите на Троян от възможността 79 260,30 лв., съзнателно причинени вреди на дружеството, да бъдат възстановени и да се върнат към гражданите на Троян, към населени места, които стояха през изминалото лято в безводие или към реконструкция на амортизирани ВиК съоръжения.

Начинът на гласуване ни кара да мислим, че вотът е резултат на споразумения извън залата на Общинския съвет, които остават неизвестни за троянци. Питаме се дали това не е част от сделка, която включваше опити за злепоставяне от страна на Управителя на общинското дружество Тонимир Гечев на кмета на Община Троян по време на местните избори. Злепоставяне, което троянци с гласуването си показаха, че разбират, че почива на неистини, че е некоректно и нередно.

В създалата се ситуация, загрижени за законосъобразното и ефективно разходване на средствата на „В и К  Стенето“ ЕООД, ще внесем на следващото заседания предложение за избор на контрольор, който надяваме се ще осъществява по-системен контрол на случващото се в дружеството.

На заседанието същите съветници гласуваха текстове за бъдещия конкурс на Управител на НИХЗ, които събудиха много въпроси. Призоваваме гражданите на общината да проследят какво ще се случи с конкурса.

Група общински съветници на БСП

                                                         в Общински съвет – Троян

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top