Д-р Валентина Александрова е кандидатът на БСП Троян

Д-р Валентина Александрова е кандидатът на БСП Троян

Новини, парламентарни избори 0 мнения 261

Д-р Валентина Александрова е кандидатът на БСП Троян, настоящ народен представител от БСП за предстоящите парламентарни избори на 4 април т.г.

Тя спечели доверието на своите съпартийци и с много успешния си мандат като техен представител в Народното събрание.

Общинският и зам.-областен председател на партията Росен Веселинов, общинският съветник инж. Владимир Хаджийски, Ангелина Иванова (доктор на науките и преподавател в СУ „Васил Левски“ Троян) и Цветомир Райковски и Донка Михайлова – настоящ кмет на Община Троян бяха сред номинираните кандидати за депутати от общинската организация на социалистите в Троян за изборите през април.

Днес троянските социалисти след вътрешно-партийно гласуване избраха д-р Валентина Александрова да представя троянската организация на БСП.

Росен Веселинов, инж. Хаджийски, Цветомир Райковски и членът на УС на БСП Донка Михайлова дадоха своите отводи по кандидатурите си.

До 7 февруари Областният съвет на левицата трябва да подреди листата с кандидатурите за Многомандатен изборен район (МИР) 11 област Ловеч към Националния съвет на партията, където трябва да бъде одобрен и водачът на листата.

Част от събранията на партийните организации в Троян са проведени онлайн, а там където е имало възможност за спазване на дистанция са били присъствени.

Д-р Валентина Александрова е единствената жена народен представител от 11 МИР Ловеч мандат 2017-2021 г. Тя е родена през 1958 г. в Троян. По професия е лекар.

Нейната парламентарна дейност включва участие в Комисия по здравеопазването и Комисия по вероизповеданията и правата на човека.

Член е на групите за приятелство между България и следните държави:

Австрия, Германия, Китай, Република Северна Македония, Русия, Сърбия, Швейцария.

Участвала е в изготвянето на 26 законопроекта, 19 предложения за разисквания в Народното събрание, 2 предложение за иницииране на референдуми и 32 проекта за решения. Има 141 участия в парламентарен контрол с питания.

Пълно досие за дейността ѝ може да видите в сайта на Народното събрание

https://www.parliament.bg/bg/MP/2871

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top