Престъпна безотговорност към българския туризъм

Престъпна безотговорност към българския туризъм

Новини, парламентарни избори 2021 0 мнения 70

Развитието на туризма е част от бъдещето на община Троян, а троянци се вълнуват от всяка възможност за подкрепа на туристическия бранш.

Сега, в началото на туристическия сезон, тревогите и надеждите са много.

За съжаление, въпреки породената от пандемичната ситуация катастрофа за българския туризъм, правителството на ГЕРБ е пропуснало решаваща възможност за подкрепа на туристическия бранш.

 „Туристическият бранш е изправен пред трудни времена.  Летният туристически сезон е пред провал.

Ако сезонът се провали, то това ще се дължи на факта, че Министерството на туризма е пропуснало срещите с големи туроператори, които направляват потока в Европа и те го насочват към Гърция, Албания и Турция. Държави, които не са с нашите дадености в туризма, рекламират и привличат повече туристи, а ние сме на опашката.

Държавата остави туроператорите без подкрепа. Ако това продължи, голяма част от туроператорските фирми ще фалират. Този пазар ще се заеме от чуждестранни фирми, които ще продават тук пакетите си“.

Държавата трябва да защити и българските екскурзоводи:

„България е единствената държава, в която влизат групи с екскурзоводи, което ощетява нашите. А  проблемите на екскурзоводите рефлектират върху качеството на туристическия продукт“.

Това заяви Владимир Василев, кандидат за народен представител от Коалиция „БСП за България“ в 23 МИР  по време на среща с представителите на туристическия бизнес, която се проведе едновременно на живо и онлайн.

Владимир Василев е  експерт в областта на туристическия маркетинг със сериозен международен опит в сферата на туризма, специалист в изготвянето на анализи и комуникационни кампании, участник в над 200 международни туристически изложения, основател и директор на Бенчмаркинг център за България.

Снимката е предоставена от БСП София, а материалът е подготвен със съгласието на  г-н Василев.

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top