Много трябва да направим за селското здравеопазване

Много трябва да направим за селското здравеопазване

Новини, Общински съветници, парламентарни избори 2021 0 мнения 38

За д-р Валя Александрова срещите с колегите медици са особено важни, а решаването на проблемите в здравеопазването са лична кауза.

Днес д-р Александрова посети село Шипково.

Ето нейният разказ:

„Заедно с общинските съветници Владимир Хаджийски и Васил Радойчевски, както и с г-жа Здравка Боровска, посетихме здравната служба в с. Шипково.

Д-р Десислава Александрова ни прие радушно, като сподели проблемите с обемистата документация към НЗОК, както и необходимостта от подобряване на санитарно-хигиенното състояние на сградата, в която се помещава службата. Съветниците поеха ангажимент за предложение към бюджета на общината за 2022 г. – да се ремонтира сградата на здравната служба, както и да се реши проблемът с водоснабдяването на сградата.

Много трябва да се направи за българското здравеопазване, но още повече трябва да се направи за здравеопазването по селата. Грижите тук, на село, са затруднени от разстоянията, от липсата на транспорт, от липсата на елементарни лекарства. Но преди всичко – от нормативната уредба, която буквално убива жителите на българските села“.

Успех, д-р Александрова!

Успех, Валя!

В неделя, бюлетина № 4, преференция 103!

image description
Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top