Дарение за общинския пчелин

Дарение за общинския пчелин

Новини 0 мнения 158

Разгледайте галерията със снимки от събитието тук.

Димитър Костадинов е биологичен пчелар, чийто пчелин се намира в с. Орляне, общ. Угърчин. Преди време от радиопредаване научил, че община Троян изгражда оранжерии и пчелин, за да осигури чиста и здравословна храна за децата от детската ясла и детските градини. Веднага решил да дари на община Троян една пчелна отводка.

Днес, 19 юли, пчелната отводка (на 6 пити) бе транспортирана от с. Орляне в общинския пчелин. Пчелите, много кротки, бяха прехвърлени от преносните сандъчета в предназначения за тях кошер. Така в общинския пчелин вече има 5 пчелни семейства. За тях доброволно се грижи Стефан Дочев, служител в община Троян.

Донка Михайлова, кмет на община Троян, покани дарителя в кабинета си, където му връчи благодарствена грамота за дарението и, разбира се, бутилка „течна“ троянска благодарност. Димитър Костадинов сподели една своя идея, която вече е реализирал в 5 български града – да покаже на децата от детските градини и началните класове на училищата миниатюрен прозрачен пчелен кошер, да им разкаже за живота на пчелите и да им подари по едно бурканче пчелен мед. Идеята бе одобрена и след допълнителни консултации ще бъде реализирана през есента.

Васил Радойчевски

Споделете или харесайте

Автор

Leave a comment

Търси

Back to Top